Bovag Coronamonitor #2: 69 procent ondernemers vertrouwt op goede afloop

De Bovag Coronamonitor is een wekelijkse ledenpeiling waarmee de impact van de coronacrisis op Bovag-bedrijven in kaart wordt gebracht. Ruim 69 procent van de ondernemers heeft er vertrouwen in dat het bedrijf door de crisis heen komt.

Bovag Coronamonitor #2: 69 procent ondernemers vertrouwt op goede afloop

Dat is nagenoeg gelijk aan de eerste peiling. Verder blijkt uit de tweede peiling dat het geschatte omzetverlies is toegenomen met 12%: de Bovag-leden hebben te maken met een omzetverlies van 44,2%. Om dit verlies financieel te dragen, verwacht 82,4% van de bedrijven tussen nu en 3 maanden extra krediet nodig te hebben.

Ontslagen

De verwachte hoeveelheid benodigde ontslagen ten gevolgen van deze crisis is toegenomen (+11%) en de bedrijven zoeken op allerlei manieren steun. Bij Bovag en andere brancheorganisaties in de mobiliteit, bij hun accountant én maar liefst een derde klopte afgelopen week aan bij zijn bank (nieuwe top 3). Ook de landelijke steunmaatregelingen worden in toenemende mate gebruikt (+12,8%).

Bovag Coronamonitor #2: 69 procent ondernemers vertrouwt op goede afloop - Automobielmanagement.nl

Bovag Coronamonitor #2: 69 procent ondernemers vertrouwt op goede afloop

De Bovag Coronamonitor is een wekelijkse ledenpeiling waarmee de impact van de coronacrisis op Bovag-bedrijven in kaart wordt gebracht. Ruim 69 procent van de ondernemers heeft er vertrouwen in dat het bedrijf door de crisis heen komt.

Bovag Coronamonitor #2: 69 procent ondernemers vertrouwt op goede afloop

Dat is nagenoeg gelijk aan de eerste peiling. Verder blijkt uit de tweede peiling dat het geschatte omzetverlies is toegenomen met 12%: de Bovag-leden hebben te maken met een omzetverlies van 44,2%. Om dit verlies financieel te dragen, verwacht 82,4% van de bedrijven tussen nu en 3 maanden extra krediet nodig te hebben.

Ontslagen

De verwachte hoeveelheid benodigde ontslagen ten gevolgen van deze crisis is toegenomen (+11%) en de bedrijven zoeken op allerlei manieren steun. Bij Bovag en andere brancheorganisaties in de mobiliteit, bij hun accountant én maar liefst een derde klopte afgelopen week aan bij zijn bank (nieuwe top 3). Ook de landelijke steunmaatregelingen worden in toenemende mate gebruikt (+12,8%).