Oproep brancheverenigingen aan leasemaatschappijen: ‘laat werkzaamheden doorgaan’

Enkele leasemaatschappijen zouden hun klanten hebben aangeraden om alleen nog maar noodzakelijke werkzaamheden voor onderhoud, reparatie, schadeherstel of bandenwissel uit te laten voeren.

Dat meldt Bovag. Daarom heeft de brancheorganisatie samen met Focwa, RAI Vereniging en VACO de branchevereniging voor leasemaatschappijen VNA verzocht de werkzaamheden gewoon doorgang te laten vinden.

Wat Bovag betreft is geen enkele reden om momenteel geen schade- of onderhoudsafspraken te plannen. Alle bedrijven volgen de RIVM-richtlijnen en nemen zelfs extra hygiënische maatregelen, zoals het gebruik van handschoenen en stoel- en stuurhoezen, en het desinfecteren van sleutels en handgrepen. Daarnaast bieden de meeste bedrijven ook een haal- en brengservice voor de auto’s. Het is volgens Bovag juist nu van het grootste belang de economie zoveel mogelijk draaiende te houden.

Het aanbod is gedaan om indien gewenst branchebrede afspraken te maken over de te nemen maatregelen om werkzaamheden uit te kunnen blijven voeren. Tevens is gevraagd om de normale betalingstermijnen na te komen, maar liever nog een snellere betaling te realiseren wanneer dit mogelijk is. Bovag is met VNA en leasemaatschappijen in gesprek over de situatie.

Lees hier de gehele brief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Oproep brancheverenigingen aan leasemaatschappijen: ‘laat werkzaamheden doorgaan’ - Automobielmanagement.nl

Oproep brancheverenigingen aan leasemaatschappijen: ‘laat werkzaamheden doorgaan’

Enkele leasemaatschappijen zouden hun klanten hebben aangeraden om alleen nog maar noodzakelijke werkzaamheden voor onderhoud, reparatie, schadeherstel of bandenwissel uit te laten voeren.

Dat meldt Bovag. Daarom heeft de brancheorganisatie samen met Focwa, RAI Vereniging en VACO de branchevereniging voor leasemaatschappijen VNA verzocht de werkzaamheden gewoon doorgang te laten vinden.

Wat Bovag betreft is geen enkele reden om momenteel geen schade- of onderhoudsafspraken te plannen. Alle bedrijven volgen de RIVM-richtlijnen en nemen zelfs extra hygiënische maatregelen, zoals het gebruik van handschoenen en stoel- en stuurhoezen, en het desinfecteren van sleutels en handgrepen. Daarnaast bieden de meeste bedrijven ook een haal- en brengservice voor de auto’s. Het is volgens Bovag juist nu van het grootste belang de economie zoveel mogelijk draaiende te houden.

Het aanbod is gedaan om indien gewenst branchebrede afspraken te maken over de te nemen maatregelen om werkzaamheden uit te kunnen blijven voeren. Tevens is gevraagd om de normale betalingstermijnen na te komen, maar liever nog een snellere betaling te realiseren wanneer dit mogelijk is. Bovag is met VNA en leasemaatschappijen in gesprek over de situatie.

Lees hier de gehele brief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding