Promovendum verlaagt premies autoverzekeringen

Verzekeraar Promovendum heeft de premies voor autoverzekeringen voor de komende twee maanden verlaagd vanwege de coronacrisis. Er wordt minder gereden en is er minder schade. Vooralsnog lijken geen andere verzekeraars in Nederland dezelfde stap te nemen.

“Het is stil op de weg. Omdat we nu minder autorijden, wordt de kans op autoschade kleiner. Daarom verlaagt Promovendum de autopremie”, zegt de verzekeraar. De premieverlaging voor bestaande klanten bedraagt 10 procent.

Verschillende verzekeraars lieten eind vorige maand al weten dat er sprake was van fors minder autoschade door de rust op de wegen. Verzekeraars Nationale Nederlanden, Allianz, en Bovemij laten desondanks weten dat zij de premie voor autoverzekeringen vooralsnog niet verlagen. Achmea, a.s.r. en Univé konden nog niet reageren op vragen.

In andere landen, waaronder de Verenigde Staten zijn meerdere verzekeraars al wel overgegaan op het geven van korting op de autopremies.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Promovendum verlaagt premies autoverzekeringen - Automobielmanagement.nl

Promovendum verlaagt premies autoverzekeringen

Verzekeraar Promovendum heeft de premies voor autoverzekeringen voor de komende twee maanden verlaagd vanwege de coronacrisis. Er wordt minder gereden en is er minder schade. Vooralsnog lijken geen andere verzekeraars in Nederland dezelfde stap te nemen.

“Het is stil op de weg. Omdat we nu minder autorijden, wordt de kans op autoschade kleiner. Daarom verlaagt Promovendum de autopremie”, zegt de verzekeraar. De premieverlaging voor bestaande klanten bedraagt 10 procent.

Verschillende verzekeraars lieten eind vorige maand al weten dat er sprake was van fors minder autoschade door de rust op de wegen. Verzekeraars Nationale Nederlanden, Allianz, en Bovemij laten desondanks weten dat zij de premie voor autoverzekeringen vooralsnog niet verlagen. Achmea, a.s.r. en Univé konden nog niet reageren op vragen.

In andere landen, waaronder de Verenigde Staten zijn meerdere verzekeraars al wel overgegaan op het geven van korting op de autopremies.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding