Aantal ritten MyWheels groeit met 60 procent

Het aantal ritten op het autodeelplatform MyWheels is sinds de coronamaatregelen met 60 procent gestegen. Vooral het aandeel nieuwe klanten dat een rit maakt is aanmerkelijk hoger dan gebruikelijk, namelijk 41 procent van het totaal.

Uit onderzoek van MyWheels onder de nieuwe gebruikers, blijkt dat het beperkte OV (30 procent) en het feit dat de gebruiker zich niet comfortabel voelt om op een andere manier te reizen (32 procent), de belangrijkste drijfveren zijn om voor een deelauto van MyWheels te kiezen.

De eerste kennismaking met een deelauto lijkt de gebruikers te bevallen, 80 procent geeft aan dat ze de deelauto willen blijven gebruiken. ‘Het zou dus zomaar kunnen dat corona de deur naar het gebruik van de deelauto permanent heeft geopend,’ aldus MyWheels

Aantal ritten MyWheels groeit met 60 procent - Automobielmanagement.nl

Aantal ritten MyWheels groeit met 60 procent

Het aantal ritten op het autodeelplatform MyWheels is sinds de coronamaatregelen met 60 procent gestegen. Vooral het aandeel nieuwe klanten dat een rit maakt is aanmerkelijk hoger dan gebruikelijk, namelijk 41 procent van het totaal.

Uit onderzoek van MyWheels onder de nieuwe gebruikers, blijkt dat het beperkte OV (30 procent) en het feit dat de gebruiker zich niet comfortabel voelt om op een andere manier te reizen (32 procent), de belangrijkste drijfveren zijn om voor een deelauto van MyWheels te kiezen.

De eerste kennismaking met een deelauto lijkt de gebruikers te bevallen, 80 procent geeft aan dat ze de deelauto willen blijven gebruiken. ‘Het zou dus zomaar kunnen dat corona de deur naar het gebruik van de deelauto permanent heeft geopend,’ aldus MyWheels