Volkswagen heeft eind vorige maand als eerste de fabriek in het Duitse Zwickau, die volledig is omgebouwd voor de ID.3, weer in bedrijf gesteld. De autofabrikant heeft inmiddels meer dan 37.000 reserveringen binnen maar denkt er door de coronabeperkingen voorlopig niet meer dan 30.000 te leveren. Directeur Jűrgen Stackmann heeft laten weten dat de wachtenden vanaf 17 juni het nieuwe model daadwerkelijk kunnen kopen. 

De ID.3 is het eerste model van het nieuwe all-electric ID merk dat Volkswagen aan de stal heeft toegevoegd. Met die serie hoopt de groep haar doelstelling om in 2025 minstens een miljoen EV’s per jaar te verkopen waar te maken. De ‘3’ komt alleen op de markt in Europa en wordt gezien als een belangrijke concurrent voor Model 3 van Tesla. In Noord-Amerika worden andere modellen met het ID-merk gepland.