Tesla verkocht in juli maar 36 auto’s in Nederland

Tesla heeft de afgelopen maand in ons land 36 auto’s verkocht. In juli 2019 waren dat er nog 628 waarmee de maandelijkse verkopen van Tesla 95 procent lager zijn uitgekomen. Zoals eerder gemeld lagen de totale autoverkopen vorige maand een bescheiden vier procent hoger.

Duitse Tesla-bezitter moet milieupremie terugstorten

Over de eerste zeven maanden van dit jaar komt Tesla uit op 2.895 geregistreerde nieuwe auto’s waarvan 2.716 Model 3. In dezelfde periode vorig jaar kon Tesla 6.856 auto’s aan Nederlandse klanten verkopen. Met die bijna 2.900 nieuwe auto’s staat het EV-merk tot nu toe dit jaar op een marktaandeel van 1,5 procent. Overigens blijven de cijfers bij Tesla maandelijks een grote variatie vertonen, kennelijk afhankelijk van de aanvoer van auto’s. Zo werden er in maart 1.394 Tesla’s geregistreerd waarvan 1.338 Model 3’s en kwam dat in juni uit op 761. In januari, februari en mei lag het aantal nieuwe Tesla’s echter onder de 200.

Porsche

De lijst van RAI Vereniging, Bovag en RDC laat verder zien dat Porsche afgelopen maand de beste prestatie neerzette met een groei van 270 procent naar 293 stuks. BMW deed het ook prima want dat verkocht met 2.726 auto’s ruim 70 procent meer dan in juli vorig jaar. Verder kwam Fiat met 447 auto’s zelfs dubbel zo hoog uit als in juli 2019, hoewel zustermerk Jeep met 54 stuks nog niet op een derde van de afzet van vorig jaar kwam. Renault springt er eveneens uit met 50 procent hogere verkopen op 1.940 stuks. Skoda zit met 2.380 auto’s 36 procent in de plus terwijl ook Kia, Volkswagen en Volvo ruim meer auto’s verkochten dan het marktgemiddelde.

MG

Van de nieuwe elektrische MG ZS werden er meteen 501 aan de man gebracht. Ook Polestar is nieuw met in deze eerste maand 17 registraties. In de luxe hoek kwam Land Rover met 105 stuks 44 procent hoger uit en verkocht Ferrari met twaalf stuks zelfs drie keer zo veel auto’s. Bentley kwam dit keer op 16 limousines uit vergeleken met zes vorig jaar.

Een zware klap was er echter voor Opel dat met 1.832 auto’s er 1.000 ofwel 35 procent minder verkocht dan een jaar geleden. Toyota komt met 1.519 stuks ruim een kwart lager uit.

Tesla verkocht in juli maar 36 auto’s in Nederland - Automobielmanagement.nl

Tesla verkocht in juli maar 36 auto’s in Nederland

Tesla heeft de afgelopen maand in ons land 36 auto’s verkocht. In juli 2019 waren dat er nog 628 waarmee de maandelijkse verkopen van Tesla 95 procent lager zijn uitgekomen. Zoals eerder gemeld lagen de totale autoverkopen vorige maand een bescheiden vier procent hoger.

Duitse Tesla-bezitter moet milieupremie terugstorten

Over de eerste zeven maanden van dit jaar komt Tesla uit op 2.895 geregistreerde nieuwe auto’s waarvan 2.716 Model 3. In dezelfde periode vorig jaar kon Tesla 6.856 auto’s aan Nederlandse klanten verkopen. Met die bijna 2.900 nieuwe auto’s staat het EV-merk tot nu toe dit jaar op een marktaandeel van 1,5 procent. Overigens blijven de cijfers bij Tesla maandelijks een grote variatie vertonen, kennelijk afhankelijk van de aanvoer van auto’s. Zo werden er in maart 1.394 Tesla’s geregistreerd waarvan 1.338 Model 3’s en kwam dat in juni uit op 761. In januari, februari en mei lag het aantal nieuwe Tesla’s echter onder de 200.

Porsche

De lijst van RAI Vereniging, Bovag en RDC laat verder zien dat Porsche afgelopen maand de beste prestatie neerzette met een groei van 270 procent naar 293 stuks. BMW deed het ook prima want dat verkocht met 2.726 auto’s ruim 70 procent meer dan in juli vorig jaar. Verder kwam Fiat met 447 auto’s zelfs dubbel zo hoog uit als in juli 2019, hoewel zustermerk Jeep met 54 stuks nog niet op een derde van de afzet van vorig jaar kwam. Renault springt er eveneens uit met 50 procent hogere verkopen op 1.940 stuks. Skoda zit met 2.380 auto’s 36 procent in de plus terwijl ook Kia, Volkswagen en Volvo ruim meer auto’s verkochten dan het marktgemiddelde.

MG

Van de nieuwe elektrische MG ZS werden er meteen 501 aan de man gebracht. Ook Polestar is nieuw met in deze eerste maand 17 registraties. In de luxe hoek kwam Land Rover met 105 stuks 44 procent hoger uit en verkocht Ferrari met twaalf stuks zelfs drie keer zo veel auto’s. Bentley kwam dit keer op 16 limousines uit vergeleken met zes vorig jaar.

Een zware klap was er echter voor Opel dat met 1.832 auto’s er 1.000 ofwel 35 procent minder verkocht dan een jaar geleden. Toyota komt met 1.519 stuks ruim een kwart lager uit.