VDL Nedcar schrapt 750 banen

VDL Nedcar in het Limburgse Born schrapt 750 banen, een zesde van het totaal in de autofabriek. Het gaat daarbij om 150 vaste medewerkers en 600 flexwerkers. De directie sluit niet uit dat er later nog meer ontslagen zullen moeten vallen.

Komst BMW-productie naar VDL goed voor 800 banen

VDL Nedcar bouwt in opdracht van BMW enkele modellen van de Mini en de BMW X1. De verkopen daarvan vallen door de malaise op de automarkten echter veel lager uit dan verwacht. Eerder al werd bekend dat BMW de contracten met de Limburgse autofabriek in 2023 helemaal stopzet.

Vertrekregeling

Directeur Paul van Vuuren zegt in de regionale pers dat er alles aan wordt gedaan om de gedupeerde mensen van werk naar werk te begeleiden. Er komt tevens een vrijwillige vertrekregeling. Desondanks worden gedwongen ontslagen niet uitgesloten. Van Vuuren spreekt van een hard gelag. “Dit doet zeer, temeer omdat wij eerder hadden ingeschat dat het productievolume iets zou kunnen stijgen. Volgens een recente, harde calculatie van BMW, gaan we vanwege de nog steeds roerige tijden in de auto-industrie, echter op volume inboeten.”

In gesprek

Werknemers die moeten vertrekken, kunnen mogelijk nog aan het werk komen in andere onderdelen van de VDL Groep waartoe Nedcar behoort. VDL heeft eerder meegedeeld nog altijd te praten met mogelijke nieuwe opdrachtgevers voor de Nederlandse autofabriek. Van Vuuren bevestigt in onderhandeling te zijn met zowel Europese bedrijven als autofabrikanten uit China.

VDL Nedcar schrapt 750 banen - Automobielmanagement.nl

VDL Nedcar schrapt 750 banen

VDL Nedcar in het Limburgse Born schrapt 750 banen, een zesde van het totaal in de autofabriek. Het gaat daarbij om 150 vaste medewerkers en 600 flexwerkers. De directie sluit niet uit dat er later nog meer ontslagen zullen moeten vallen.

Komst BMW-productie naar VDL goed voor 800 banen

VDL Nedcar bouwt in opdracht van BMW enkele modellen van de Mini en de BMW X1. De verkopen daarvan vallen door de malaise op de automarkten echter veel lager uit dan verwacht. Eerder al werd bekend dat BMW de contracten met de Limburgse autofabriek in 2023 helemaal stopzet.

Vertrekregeling

Directeur Paul van Vuuren zegt in de regionale pers dat er alles aan wordt gedaan om de gedupeerde mensen van werk naar werk te begeleiden. Er komt tevens een vrijwillige vertrekregeling. Desondanks worden gedwongen ontslagen niet uitgesloten. Van Vuuren spreekt van een hard gelag. “Dit doet zeer, temeer omdat wij eerder hadden ingeschat dat het productievolume iets zou kunnen stijgen. Volgens een recente, harde calculatie van BMW, gaan we vanwege de nog steeds roerige tijden in de auto-industrie, echter op volume inboeten.”

In gesprek

Werknemers die moeten vertrekken, kunnen mogelijk nog aan het werk komen in andere onderdelen van de VDL Groep waartoe Nedcar behoort. VDL heeft eerder meegedeeld nog altijd te praten met mogelijke nieuwe opdrachtgevers voor de Nederlandse autofabriek. Van Vuuren bevestigt in onderhandeling te zijn met zowel Europese bedrijven als autofabrikanten uit China.