Nederland in lockdown: showroom mogelijk dicht, werkplaats open

De harde lockdown die de regering vanavond zal afkondigen, betekent mogelijk ook dat de showroom bij autobedrijven tot 19 januari dicht moet. “De werkplaatsen mogen open blijven, voor showrooms is dat nog onzeker. Mochten showrooms dicht moeten, dan pleit Bovag voor de terugvalopties: bezoek op afspraak en/of levering thuis.”

Dat schrijft de auto-organisatie maandagmiddag in een update. Bovag is sinds zondagmiddag in contact met Den Haag over mogelijke maatregelen. Op basis van de tot nu toe bekende informatie meldt Bovag verder dat:

  • De RDW zijn dienstverlening voorlopig open houdt. Digitale identificatie bij import is voor reguliere voertuigen lockdown-proof. Over APK is nog geen nieuws. Als showrooms dicht moeten, dan maakt Bovag afspraken met I&W en RDW over verlengen restant voorraadregeling.
  • Het CBR zich voorbereid op sluiting dinsdagochtend. Zij gaan er vanuit dat rijscholen ook dicht moeten omdat deze onder contactberoepen vallen.

“Bovag geeft steeds aan dat dienstverlening in onze branche als essentieel moet worden gezien, omdat we ook verschillende ketens in handhaving, gezondheidszorg en foodsector ondersteunen. Van onze contactpersonen krijgen we terug dat ze onze mening delen. Daarbij wordt ook het vergelijk met Duitsland gemaakt waar werkplaatsen open mogen blijven. We houden de vinger aan de pols in Den Haag, maar kunnen nog niets garanderen. Het lijkt er op dat het kabinet zwaardere maatregelen wil nemen dan in maart van dit jaar.”

Nederland in lockdown: showroom mogelijk dicht, werkplaats open - Automobielmanagement.nl

Nederland in lockdown: showroom mogelijk dicht, werkplaats open

De harde lockdown die de regering vanavond zal afkondigen, betekent mogelijk ook dat de showroom bij autobedrijven tot 19 januari dicht moet. “De werkplaatsen mogen open blijven, voor showrooms is dat nog onzeker. Mochten showrooms dicht moeten, dan pleit Bovag voor de terugvalopties: bezoek op afspraak en/of levering thuis.”

Dat schrijft de auto-organisatie maandagmiddag in een update. Bovag is sinds zondagmiddag in contact met Den Haag over mogelijke maatregelen. Op basis van de tot nu toe bekende informatie meldt Bovag verder dat:

  • De RDW zijn dienstverlening voorlopig open houdt. Digitale identificatie bij import is voor reguliere voertuigen lockdown-proof. Over APK is nog geen nieuws. Als showrooms dicht moeten, dan maakt Bovag afspraken met I&W en RDW over verlengen restant voorraadregeling.
  • Het CBR zich voorbereid op sluiting dinsdagochtend. Zij gaan er vanuit dat rijscholen ook dicht moeten omdat deze onder contactberoepen vallen.

“Bovag geeft steeds aan dat dienstverlening in onze branche als essentieel moet worden gezien, omdat we ook verschillende ketens in handhaving, gezondheidszorg en foodsector ondersteunen. Van onze contactpersonen krijgen we terug dat ze onze mening delen. Daarbij wordt ook het vergelijk met Duitsland gemaakt waar werkplaatsen open mogen blijven. We houden de vinger aan de pols in Den Haag, maar kunnen nog niets garanderen. Het lijkt er op dat het kabinet zwaardere maatregelen wil nemen dan in maart van dit jaar.”