Update: showroom dicht, werkplaats en wasstraat open 

Nederland in lockdown

Autobedrijven moeten hun showroom vanaf vandaag tot en met dinsdag 19 januari sluiten vanwege de lockdown die premier Rutte gisteravond heeft afgekondigd. Het is wel toegestaan om verkochte auto’s bij de klant thuis af te leveren en daar eventueel ook de inruilauto in te nemen. De werkplaats kan open blijven. Ook wasstraten en tankstations mogen openblijven en de autoverhuur kan doorgaan. Waar mogelijk moet personeel thuis werken.

FCA-merken liggen slecht bij Britse dealers

Bovag probeert zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over de vraag of een auto of ander voertuig ook op het autobedrijf zelf aan de klant uitgeleverd kan worden. Ook is er nog geen duidelijkheid over het al dan niet toelaten van proefritten. Verder heeft het kabinet een uitzondering op de verplichte sluiting gemaakt voor zakelijke groothandels maar er is nog niet bekend welke bedrijven daar precies onder vallen. Ook op die punten zoekt de Bovag verduidelijking.

Update: showroom dicht, werkplaats en wasstraat open - Automobielmanagement.nl

Update: showroom dicht, werkplaats en wasstraat open 

Nederland in lockdown

Autobedrijven moeten hun showroom vanaf vandaag tot en met dinsdag 19 januari sluiten vanwege de lockdown die premier Rutte gisteravond heeft afgekondigd. Het is wel toegestaan om verkochte auto’s bij de klant thuis af te leveren en daar eventueel ook de inruilauto in te nemen. De werkplaats kan open blijven. Ook wasstraten en tankstations mogen openblijven en de autoverhuur kan doorgaan. Waar mogelijk moet personeel thuis werken.

FCA-merken liggen slecht bij Britse dealers

Bovag probeert zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over de vraag of een auto of ander voertuig ook op het autobedrijf zelf aan de klant uitgeleverd kan worden. Ook is er nog geen duidelijkheid over het al dan niet toelaten van proefritten. Verder heeft het kabinet een uitzondering op de verplichte sluiting gemaakt voor zakelijke groothandels maar er is nog niet bekend welke bedrijven daar precies onder vallen. Ook op die punten zoekt de Bovag verduidelijking.