ING: omzet in autobranche groeit in 2021 met 6 procent

Dankzij een recordverkoop van tweedehands auto’s zal de Nederlandse autobranche dit jaar weer groeien. Volgens ING kan de omzet in deze sector dit jaar met 6 procent toenemen. Dat blijkt uit een rapport dat de bank woensdag naar buiten bracht.

Vorig jaar kromp de omzet nog met bijna 7 procent door de uitbraak van het coronavirus. ING verwachtte in januari hooguit een stabilisatie in 2021, maar komt nu tot andere inzichten. Dat heeft vooral te maken met de ontwikkelingen op de markt van occasions.

Brancheorganisatie Bovag meldde onlangs al dat de verkoop van tweedehands auto’s in de eerste vijf maanden van dit jaar met bijna 11 procent is toegenomen. De vakhandel profiteert daar meer van dan consumenten die onderling handelen, aldus ING-econoom Rico Luman, die de autosector volgt.

ING: omzet in autobranche groeit in 2021 met 6 procent - Automobielmanagement.nl

ING: omzet in autobranche groeit in 2021 met 6 procent

Dankzij een recordverkoop van tweedehands auto’s zal de Nederlandse autobranche dit jaar weer groeien. Volgens ING kan de omzet in deze sector dit jaar met 6 procent toenemen. Dat blijkt uit een rapport dat de bank woensdag naar buiten bracht.

Vorig jaar kromp de omzet nog met bijna 7 procent door de uitbraak van het coronavirus. ING verwachtte in januari hooguit een stabilisatie in 2021, maar komt nu tot andere inzichten. Dat heeft vooral te maken met de ontwikkelingen op de markt van occasions.

Brancheorganisatie Bovag meldde onlangs al dat de verkoop van tweedehands auto’s in de eerste vijf maanden van dit jaar met bijna 11 procent is toegenomen. De vakhandel profiteert daar meer van dan consumenten die onderling handelen, aldus ING-econoom Rico Luman, die de autosector volgt.