KwikFit Sittard verwelkomt voortaan ook elektrische auto’s

Limburgers met een elektrische auto kunnen voortaan voor service en onderhoud ook terecht bij KwikFit in Sittard. De vestiging van de autoserviceketen is verhuisd en heeft het aanbod uitgebreid.

“We zijn nu enkele weken open en krijgen veel positieve reacties op ons gebouw, van vaste klanten maar ook van mensen die ons voor het eerst bezoeken. Dat we nu ook alle soorten elektrische auto’s snel kunnen servicen is natuurlijk ook bijzonder”, aldus de filiaalmanager.

Dankzij twintig jaar aanwezigheid in Sittard is volgens hem een rijke bak aan kennis vergaard van de autobezitters en hun noden. “Wat mij opvalt, en dat blijkt ook uit de data, is dat in Sittard buitengewoon veel all-season banden aan particulieren worden verkocht. Bijna de helft van de bandensets hier zijn all-season.”

In heel Limburg gaat dat om 44 procent, landelijk is het net geen derde. “Omdat wij tegen de grens van Duitsland aan zitten, zie je dat veel automobilisten voor de all-seasonbanden kiezen. Ik ben benieuwd hoe dat zich ontwikkelt als er meer elektrische auto’s de weg opgaan.”

35ste locatie in nieuwe huisstijl

Autoserviceketen KwikFit heeft in Nederland 165 filialen, waarvan tien in Limburg. Het filiaal in Sittard is het 35ste filiaal dat de nieuwe huisstijl aangemeten krijgt en het vernieuwde aanbod in de markt zet. Bij de metamorfose hoort ook het aanbrengen van duurzame LED-verlichting. KwikFit heeft naar verwachting april 2022 alle filialen getransformeerd tot EV-ready.

Zakelijk directeur Pieter Bikker ziet daar een groot concurrentievoordeel: “Nu steeds meer EV’s de weg opgaan, moet de servicemarkt mee. Wij transformeren onze garages daarom iets sneller dan de ontwikkeling van elektrisch rijden in Nederland. Met de landelijke dekking van onze keten spelen we dus een enorme rol in de energie- en mobiliteitstransitie.”

KwikFit Sittard verwelkomt voortaan ook elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

KwikFit Sittard verwelkomt voortaan ook elektrische auto’s

Limburgers met een elektrische auto kunnen voortaan voor service en onderhoud ook terecht bij KwikFit in Sittard. De vestiging van de autoserviceketen is verhuisd en heeft het aanbod uitgebreid.

“We zijn nu enkele weken open en krijgen veel positieve reacties op ons gebouw, van vaste klanten maar ook van mensen die ons voor het eerst bezoeken. Dat we nu ook alle soorten elektrische auto’s snel kunnen servicen is natuurlijk ook bijzonder”, aldus de filiaalmanager.

Dankzij twintig jaar aanwezigheid in Sittard is volgens hem een rijke bak aan kennis vergaard van de autobezitters en hun noden. “Wat mij opvalt, en dat blijkt ook uit de data, is dat in Sittard buitengewoon veel all-season banden aan particulieren worden verkocht. Bijna de helft van de bandensets hier zijn all-season.”

In heel Limburg gaat dat om 44 procent, landelijk is het net geen derde. “Omdat wij tegen de grens van Duitsland aan zitten, zie je dat veel automobilisten voor de all-seasonbanden kiezen. Ik ben benieuwd hoe dat zich ontwikkelt als er meer elektrische auto’s de weg opgaan.”

35ste locatie in nieuwe huisstijl

Autoserviceketen KwikFit heeft in Nederland 165 filialen, waarvan tien in Limburg. Het filiaal in Sittard is het 35ste filiaal dat de nieuwe huisstijl aangemeten krijgt en het vernieuwde aanbod in de markt zet. Bij de metamorfose hoort ook het aanbrengen van duurzame LED-verlichting. KwikFit heeft naar verwachting april 2022 alle filialen getransformeerd tot EV-ready.

Zakelijk directeur Pieter Bikker ziet daar een groot concurrentievoordeel: “Nu steeds meer EV’s de weg opgaan, moet de servicemarkt mee. Wij transformeren onze garages daarom iets sneller dan de ontwikkeling van elektrisch rijden in Nederland. Met de landelijke dekking van onze keten spelen we dus een enorme rol in de energie- en mobiliteitstransitie.”