Lightyear breidt uit met nieuwe locatie voor de productie van zonnedaken

Lightyear heeft een productielocatie gevonden voor de verdere industrialisatie van de zonneceltechnologie en de productie van zonnedaken. Vanaf 1 augustus zal Lightyear intrek nemen in het gebouw van Inalfa Roof Systems in Venray in Limburg. Het hoofdkantoor van Lightyear blijft in Helmond.

De door Lightyear gepatenteerde technologie van de zonnedaken is gecertificeerd op automotive standaarden en ontwikkeld voor serieproductie. Lightyear heeft besloten om de zonnedaken zelf te gaan produceren omdat het een strategisch en onderscheidend onderdeel is van haar bedrijfsmodel. Het geldt als een belangrijk onderdeel van haar patentportfolio.

Inalfa Roof Systems is wereldwijd de tweede grootste leverancier van schuif- en panoramadaken voor de automobielmarkt. Onlangs heeft het bedrijf besloten haar productie te verhuizen naar Polen, waardoor er kantoor- en productieruimte is vrijgekomen, die Lightyear deels zal overnemen.

Meer regionale samenwerking

“Wij zijn zeer verheugd met de keuze voor deze productielocatie in het gebouw van Inalfa Roof Systems, aangezien er al een schat aan testapparatuur aanwezig is”, zegt Hans Heijmans, Chief Operating Officer van Lightyear. “Inalfa heeft hooggekwalificeerd automotive personeel met vele jaren aan kennis en ervaring in de toeleveringsketen. Daarnaast kan Lightyear regionaal nog meer samenwerken met bedrijven, scholen en universiteiten in de omgeving.”

Lightyear heeft de missie om schone mobiliteit voor iedereen en overal beschikbaar te maken en maakt zich op voor de industrialisatie en productie van Lightyear One.

Lightyear breidt uit met nieuwe locatie voor de productie van zonnedaken - Automobielmanagement.nl

Lightyear breidt uit met nieuwe locatie voor de productie van zonnedaken

Lightyear heeft een productielocatie gevonden voor de verdere industrialisatie van de zonneceltechnologie en de productie van zonnedaken. Vanaf 1 augustus zal Lightyear intrek nemen in het gebouw van Inalfa Roof Systems in Venray in Limburg. Het hoofdkantoor van Lightyear blijft in Helmond.

De door Lightyear gepatenteerde technologie van de zonnedaken is gecertificeerd op automotive standaarden en ontwikkeld voor serieproductie. Lightyear heeft besloten om de zonnedaken zelf te gaan produceren omdat het een strategisch en onderscheidend onderdeel is van haar bedrijfsmodel. Het geldt als een belangrijk onderdeel van haar patentportfolio.

Inalfa Roof Systems is wereldwijd de tweede grootste leverancier van schuif- en panoramadaken voor de automobielmarkt. Onlangs heeft het bedrijf besloten haar productie te verhuizen naar Polen, waardoor er kantoor- en productieruimte is vrijgekomen, die Lightyear deels zal overnemen.

Meer regionale samenwerking

“Wij zijn zeer verheugd met de keuze voor deze productielocatie in het gebouw van Inalfa Roof Systems, aangezien er al een schat aan testapparatuur aanwezig is”, zegt Hans Heijmans, Chief Operating Officer van Lightyear. “Inalfa heeft hooggekwalificeerd automotive personeel met vele jaren aan kennis en ervaring in de toeleveringsketen. Daarnaast kan Lightyear regionaal nog meer samenwerken met bedrijven, scholen en universiteiten in de omgeving.”

Lightyear heeft de missie om schone mobiliteit voor iedereen en overal beschikbaar te maken en maakt zich op voor de industrialisatie en productie van Lightyear One.