De verlangde duidelijkheid kreeg 402 Automotive vrijdagavond nog niet tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte. Na afloop zei het bedrijf de geplande juridische stappen daarom door te zetten. Maar later heeft de overheid alsnog haar website aangepast. Daardoor worden zogeheten doorstroomevenementen ook weer helder als optie omschreven, geeft Van den Broek aan.

GoJapan

Volgens de directeur is dat belangrijk omdat hij voor zijn eerstgeplande evenement op 18 september, de autoshow GoJapan in Raamsdonksveer, niet de gewenste vergunning heeft gekregen van de lokale gemeente. Die verwees naar de site van de overheid en concludeerde daaruit dat wat Van den Broek voorstelde volgens de regels niet zou mogen. Met de nieuwe richtlijnen kan het evenement hopelijk plaatsvinden, aldus de directeur die hierover nog in contact is met de gemeente.

402 Automotive is een grote speler op het gebied van autoshows die normaal jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers trekken. De shows vinden plaats bij tal van evenementenlocaties als Circuit Zandvoort, Jaarbeurs Utrecht, Ahoy Rotterdam en het TT Circuit Assen.