Showrooms dicht om 17.00 uur, werkplaatsen mogen gewoon open blijven

Showrooms moeten sinds zondag de deuren om 17.00 uur sluiten. Dat is de uitkomst van de persconferentie van vrijdag. Werkplaatsen mogen na dit tijdstip nog wel open blijven. De maatregel geldt in elk geval tot 19 december.

ProMedia (2022)

“Klanten mogen na die tijd hun auto afhalen bij de werkplaatsreceptie. De werkplaats moet wel strikt gescheiden zijn van de verkoopactiviteiten”, aldus BOVAG.

Sinds zondag is ook het houden van 1,5 meter afstand weer terug. Dit betekent een bezoekersnorm op basis van 1,5 meter capaciteit, dat is circa 1/3 van normale capaciteit ofwel 1 persoon per 5m2. Ook het dragen van een mondkapje wordt weer verplicht.

“Er is nog geen definitief besluit genomen over het 2G/3G-beleid (alleen toegang voor wie gevaccineerd, genezen of getest is) of het toepassen van het coronatoegangsbewijs (CTB) in niet-essentiële winkels, zoals showrooms. Daar wordt de komende weken meer over bekend.”

Showrooms dicht om 17.00 uur, werkplaatsen mogen gewoon open blijven - Automobielmanagement.nl

Showrooms dicht om 17.00 uur, werkplaatsen mogen gewoon open blijven

Showrooms moeten sinds zondag de deuren om 17.00 uur sluiten. Dat is de uitkomst van de persconferentie van vrijdag. Werkplaatsen mogen na dit tijdstip nog wel open blijven. De maatregel geldt in elk geval tot 19 december.

ProMedia (2022)

“Klanten mogen na die tijd hun auto afhalen bij de werkplaatsreceptie. De werkplaats moet wel strikt gescheiden zijn van de verkoopactiviteiten”, aldus BOVAG.

Sinds zondag is ook het houden van 1,5 meter afstand weer terug. Dit betekent een bezoekersnorm op basis van 1,5 meter capaciteit, dat is circa 1/3 van normale capaciteit ofwel 1 persoon per 5m2. Ook het dragen van een mondkapje wordt weer verplicht.

“Er is nog geen definitief besluit genomen over het 2G/3G-beleid (alleen toegang voor wie gevaccineerd, genezen of getest is) of het toepassen van het coronatoegangsbewijs (CTB) in niet-essentiële winkels, zoals showrooms. Daar wordt de komende weken meer over bekend.”