RDW maakt ruim 280 miljoen euro omzet

De RDW heeft vorig jaar een omzet gedraaid van 282,1 miljoen euro vergeleken met 249,4 miljoen in 2020. Die hogere omzet is vooral het resultaat van hogere volumes van bestaande taken en meer projectopbrengsten van nieuwe taken. De RDW sloot het jaar af met een overschot van 22,2 miljoen. De solvabiliteit komt uit op 54 procent.

rdw

De bedrijfsdrukte was in 2021 erg hoog, meldt de dienst in een jaarbericht. De RDW had te maken met méér ontheffingen, kentekenonderzoeken en afgifte documenten dan het jaar ervoor. Naast de hogere volumes op de bestaande taken zijn ook nieuwe taken gestart, zoals de registratie van onbemande luchtvaartuigen (drones), het kentekenen van langzaam rijdende voertuigen (zoals landbouwtrekkers en graafmachines) en de voorbereidingen voor de vrachtwagenheffing en tijdelijke tol.

Evaluatie

In 2021 vond voor de vijfde keer de wettelijke evaluatie van de RDW als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) plaats. “De conclusie is dat de RDW de afgelopen vijf jaar doeltreffender en doelmatiger is geworden. En dat we als uitvoeringsorganisatie goed functioneren en gewaardeerd worden door partners in de sector. Uit het rapport komen ook aandachtspunten, zoals de interne samenwerking. We zijn blij met de positieve uitkomst en gaan aan slag met de aanbevelingen.’’

RDW maakt ruim 280 miljoen euro omzet - Automobielmanagement.nl

RDW maakt ruim 280 miljoen euro omzet

De RDW heeft vorig jaar een omzet gedraaid van 282,1 miljoen euro vergeleken met 249,4 miljoen in 2020. Die hogere omzet is vooral het resultaat van hogere volumes van bestaande taken en meer projectopbrengsten van nieuwe taken. De RDW sloot het jaar af met een overschot van 22,2 miljoen. De solvabiliteit komt uit op 54 procent.

rdw

De bedrijfsdrukte was in 2021 erg hoog, meldt de dienst in een jaarbericht. De RDW had te maken met méér ontheffingen, kentekenonderzoeken en afgifte documenten dan het jaar ervoor. Naast de hogere volumes op de bestaande taken zijn ook nieuwe taken gestart, zoals de registratie van onbemande luchtvaartuigen (drones), het kentekenen van langzaam rijdende voertuigen (zoals landbouwtrekkers en graafmachines) en de voorbereidingen voor de vrachtwagenheffing en tijdelijke tol.

Evaluatie

In 2021 vond voor de vijfde keer de wettelijke evaluatie van de RDW als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) plaats. “De conclusie is dat de RDW de afgelopen vijf jaar doeltreffender en doelmatiger is geworden. En dat we als uitvoeringsorganisatie goed functioneren en gewaardeerd worden door partners in de sector. Uit het rapport komen ook aandachtspunten, zoals de interne samenwerking. We zijn blij met de positieve uitkomst en gaan aan slag met de aanbevelingen.’’