Tesla weer autofabrikant nr 1 op Wall Street

Tesla heeft General Motors opnieuw ingehaald als meest waardevolle autofabrikant op de beurs van Wall Street.

Na de verrassend goede resultaten over het derde kwartaal is de koers van Tesla zo’n 18 procent de hoogte in geschoten. Dat levert de EV-fabrikant een beurskapitalisatie op van 53,7 miljard dollar terwijl dat bij GM op 51,1 miljard dollar staat.

Tesla was vorig jaar al enige tijd het hoogst gewaardeerde autofonds. Na enkele forse tegenslagen bij de productie en een hoog verlies in het tweede kwartaal zakte de koers echter zo veel in dat General Motors weer het ‘duurste’ werd. Door het goede nieuws van Tesla en het ontbreken van veel nieuws van de kant van GM zijn de rollen nu weer omgedraaid.

Tesla in Nederland

Tesla, dat een assemblagefabriek heeft in Tilburg, heeft in de eerste drie kwartalen in ons land 13.991 nieuwe auto’s verkocht. 13.587 daarvan waren Model 3, waarvan Tesla enkele scheepsladingen vol naar ons land heeft laten komen om ze in Amsterdam rechtstreeks aan de klanten af te leveren. Verder verkocht Tesla in die periode ook nog 212 Model S’en en nog eens 192 stuks van de Model X.

Lees ook: Tesla verrast met eerste winst van het jaar

Lees ook: Van Mossel niet happy met afleverprocedure Tesla

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla weer autofabrikant nr 1 op Wall Street - Automobielmanagement.nl

Tesla weer autofabrikant nr 1 op Wall Street

Tesla heeft General Motors opnieuw ingehaald als meest waardevolle autofabrikant op de beurs van Wall Street.

Na de verrassend goede resultaten over het derde kwartaal is de koers van Tesla zo’n 18 procent de hoogte in geschoten. Dat levert de EV-fabrikant een beurskapitalisatie op van 53,7 miljard dollar terwijl dat bij GM op 51,1 miljard dollar staat.

Tesla was vorig jaar al enige tijd het hoogst gewaardeerde autofonds. Na enkele forse tegenslagen bij de productie en een hoog verlies in het tweede kwartaal zakte de koers echter zo veel in dat General Motors weer het ‘duurste’ werd. Door het goede nieuws van Tesla en het ontbreken van veel nieuws van de kant van GM zijn de rollen nu weer omgedraaid.

Tesla in Nederland

Tesla, dat een assemblagefabriek heeft in Tilburg, heeft in de eerste drie kwartalen in ons land 13.991 nieuwe auto’s verkocht. 13.587 daarvan waren Model 3, waarvan Tesla enkele scheepsladingen vol naar ons land heeft laten komen om ze in Amsterdam rechtstreeks aan de klanten af te leveren. Verder verkocht Tesla in die periode ook nog 212 Model S’en en nog eens 192 stuks van de Model X.

Lees ook: Tesla verrast met eerste winst van het jaar

Lees ook: Van Mossel niet happy met afleverprocedure Tesla

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding