Productie Mitsubishi in 2020 met bijna twee derde gedaald

Mitsubishi Motors heeft afgelopen jaar nog maar 854.091 nieuwe auto’s gebouwd, dat is ruim 62 procent minder dan in 2019. In de maand december kwam de productie met 81.819 Mitsubishi’s zelfs een kleine driekwart lager uit dan een jaar eerder. Dat was daarmee de vijftiende achtereenvolgende maand dat Mitsubishi minder auto’s produceerde dan twaalf maanden eerder.

Renault gaat Mitsubishi’s bouwen

In Japan verkocht Mitsubishi in 2020 in totaal 70.283 auto’s, inclusief de in dat land populaire minicars. Die afzet lag daarmee ruim twee derde lager dan in 2019. Het bedrijf zelf geeft verder geen informatie over de verkopen in andere werelddelen maar die cijfers zijn wel beschikbaar in het overzicht van autokoepel Acea. Dat laat zien dat Mitsubishi in Europa vorig jaar nog maar 86.521 nieuwe personenauto’s afzette, 28,7 procent minder dan in 2019. Het marktaandeel is daarmee tot net onder de één procent gedaald.

Nissan

Nissan, dat grotendeels eigenaar is van Mitsubishi en daarmee nauw samenwerkt binnen de alliantie met Renault, deed het iets beter. Daar kwam de productie over 2020 uit op 3.629.672 auto’s, dat is 1,33 miljoen ofwel bijna 27 procent minder dan in het voorafgaande jaar. In de grote Europese fabriek in het Engelse Sunderland werden met 245.846 exemplaren bijna 30 procent minder auto’s gebouwd. De fabriek in Barcelona, die in de loop van dit jaar dicht gaat, kwam nog maar uit op 16.602 stuks, driekwart minder dan in 2019.

Lees ook:
Mitsubishi bouwt activiteiten af in Verenigd-Koninkrijk
Nissan wil niet van Mitsubishi af

Productie Mitsubishi in 2020 met bijna twee derde gedaald - Automobielmanagement.nl

Productie Mitsubishi in 2020 met bijna twee derde gedaald

Mitsubishi Motors heeft afgelopen jaar nog maar 854.091 nieuwe auto’s gebouwd, dat is ruim 62 procent minder dan in 2019. In de maand december kwam de productie met 81.819 Mitsubishi’s zelfs een kleine driekwart lager uit dan een jaar eerder. Dat was daarmee de vijftiende achtereenvolgende maand dat Mitsubishi minder auto’s produceerde dan twaalf maanden eerder.

Renault gaat Mitsubishi’s bouwen

In Japan verkocht Mitsubishi in 2020 in totaal 70.283 auto’s, inclusief de in dat land populaire minicars. Die afzet lag daarmee ruim twee derde lager dan in 2019. Het bedrijf zelf geeft verder geen informatie over de verkopen in andere werelddelen maar die cijfers zijn wel beschikbaar in het overzicht van autokoepel Acea. Dat laat zien dat Mitsubishi in Europa vorig jaar nog maar 86.521 nieuwe personenauto’s afzette, 28,7 procent minder dan in 2019. Het marktaandeel is daarmee tot net onder de één procent gedaald.

Nissan

Nissan, dat grotendeels eigenaar is van Mitsubishi en daarmee nauw samenwerkt binnen de alliantie met Renault, deed het iets beter. Daar kwam de productie over 2020 uit op 3.629.672 auto’s, dat is 1,33 miljoen ofwel bijna 27 procent minder dan in het voorafgaande jaar. In de grote Europese fabriek in het Engelse Sunderland werden met 245.846 exemplaren bijna 30 procent minder auto’s gebouwd. De fabriek in Barcelona, die in de loop van dit jaar dicht gaat, kwam nog maar uit op 16.602 stuks, driekwart minder dan in 2019.

Lees ook:
Mitsubishi bouwt activiteiten af in Verenigd-Koninkrijk
Nissan wil niet van Mitsubishi af