Hyundai leverde bijna 6 procent in en Kia Motors raakte 14 procent kwijt. De bedrijven lieten in een wettelijke update onder de regels van de Zuid-Koreaanse aandelenmarkt weten geen onderhandelingen te voeren met Apple over de ontwikkeling van een zelfrijdende auto van de iPhone-maker.

Boosheid

Verschillende media meldden de voorbije maanden dat Apple en Hyundai werken aan een verbond om samen met Apple zelfrijdende auto’s te maken. Het Zuid-Koreaanse autoconcern berichtte in januari zelf met de iPhone-maker in gesprek te zijn, maar trok die verklaring later weer in. De bekendmaking door Hyundai zou tot boosheid bij Apple hebben geleid, die doorgaans nieuwe ontwikkelingen strikt geheimhoudt.

Lees ook:
Gaan Hyundai en Apple samen zelfrijdende auto’s ontwikkelen?
Hyundai huiverig voor Apple