Een woordvoerster van Nissan zegt wel dat het bedrijf ‘altijd open staat voor het verkennen van samenwerkingen om de transformatie in de sector te helpen versnellen’.

Niet op topniveau

Zakenkrant Financial Times meldde dat er kort gesprekken zijn geweest, maar nog niet op topniveau. Nissan zou er uiteindelijk niets in hebben gezien om auto’s voor anderen te maken. Eerder werd Hyundai aan Apple gelinkt en het bedrijf erkende ook dat er gesprekken waren gevoerd. Kort daarna werd duidelijk dat de onderhandelingen op niets uit waren gelopen, onder meer omdat de Koreanen twijfels hadden om als producent van auto’s voor iemand anders te fungeren.

Geruchten

Er gaan al jaren geruchten dat Apple werkt aan een eigen elektrische, zelfrijdende auto onder de codenaam Project Titan. Later zou het techbedrijf zich beperken tot het ontwikkelen van de systemen voor zelfrijdende auto’s, maar inmiddels zou Apple toch weer aan een volledige auto werken. Die willen de Amerikanen volgens de berichten laten bouwen en baseren op een platform van een bestaande automaker. Apple zou dan wel zelf de accutechnologie in willen brengen.

Lees ook:
Hyundai en Kia niet meer in gesprek met Apple
Gaan Hyundai en Apple samen zelfrijdende auto’s ontwikkelen?