Onderzoek bij Hyundai na ‘vals’ Apple-bericht

De autoriteiten in Zuid-Korea onderzoeken of bij Hyundai bewust een bericht naar buiten is gebracht over een mogelijke samenwerking met Apple om de beurskoers op te drijven. Enkele hoge managers van Hyundai zouden door snel aandelen te verkopen een bedrag van rond de 750.000 dollar op hebben kunnen strijken.

Hyundai NL heeft geen leverprobleem door coronavirus

Begin januari doken berichten op dat Hyundai of zustermerk Kia elektrische auto’s zou gaan bouwen voor Apple. Apple lijkt al langer op zoek te zijn naar een partner voor de fabricage dus het bericht leek alleszins betrouwbaar en leidde dan ook tot een forse sprong van de beurskoers van Hyundai.

Beurswaakhond

Maar eerst kwamen er al verhalen uit Seoel dat de hoogste leiding van Hyundai die samenwerking eigenlijk niet zag zitten terwijl de Zuid-Koreaanse autobouwer kort daarop formeel meedeelde dat er niet meer met Apple werd gesproken. De in Zuid-Korea vermoedt dat Hyundai bewust het bericht heeft laten lekken om de koers – tijdelijk – op te drijven. In de maand tussen de aankondiging en de afzegging werden de aandelen 21 procent duurder, waar enkele managers flink van hebben kunnen profiteren. Inmiddels is het concern op de beurs ook al weer een stuk minder waard.

Beste deal

Apple heeft zich sindsdien onder meer gewend tot Nissan maar ook daar is niets van gekomen. Het vermoeden bestaat dat het bedrijf een soort rondje maakt langs een reeks autofabrikanten om te kijken wie met de beste deal aan komt dragen. Apple lijkt nog steeds rond de zomer met een definitieve aankondiging over haar EV te willen komen.

Lees ook:
Nissan ‘niet in gesprek’ met Apple over bouwen auto
Hyundai en Kia niet meer in gesprek met Apple

Onderzoek bij Hyundai na ‘vals’ Apple-bericht - Automobielmanagement.nl

Onderzoek bij Hyundai na ‘vals’ Apple-bericht

De autoriteiten in Zuid-Korea onderzoeken of bij Hyundai bewust een bericht naar buiten is gebracht over een mogelijke samenwerking met Apple om de beurskoers op te drijven. Enkele hoge managers van Hyundai zouden door snel aandelen te verkopen een bedrag van rond de 750.000 dollar op hebben kunnen strijken.

Hyundai NL heeft geen leverprobleem door coronavirus

Begin januari doken berichten op dat Hyundai of zustermerk Kia elektrische auto’s zou gaan bouwen voor Apple. Apple lijkt al langer op zoek te zijn naar een partner voor de fabricage dus het bericht leek alleszins betrouwbaar en leidde dan ook tot een forse sprong van de beurskoers van Hyundai.

Beurswaakhond

Maar eerst kwamen er al verhalen uit Seoel dat de hoogste leiding van Hyundai die samenwerking eigenlijk niet zag zitten terwijl de Zuid-Koreaanse autobouwer kort daarop formeel meedeelde dat er niet meer met Apple werd gesproken. De in Zuid-Korea vermoedt dat Hyundai bewust het bericht heeft laten lekken om de koers – tijdelijk – op te drijven. In de maand tussen de aankondiging en de afzegging werden de aandelen 21 procent duurder, waar enkele managers flink van hebben kunnen profiteren. Inmiddels is het concern op de beurs ook al weer een stuk minder waard.

Beste deal

Apple heeft zich sindsdien onder meer gewend tot Nissan maar ook daar is niets van gekomen. Het vermoeden bestaat dat het bedrijf een soort rondje maakt langs een reeks autofabrikanten om te kijken wie met de beste deal aan komt dragen. Apple lijkt nog steeds rond de zomer met een definitieve aankondiging over haar EV te willen komen.

Lees ook:
Nissan ‘niet in gesprek’ met Apple over bouwen auto
Hyundai en Kia niet meer in gesprek met Apple