Faillissement voor Duitse tak Chinese Byton

De rechtbank in München heeft de Duitse tak van het Chinese automerk Byton voorlopig failliet verklaard. De rechter heeft in dat kader een bewindvoerder aangesteld bij het bedrijf. Tegelijk gaat de officier van justitie door met een al in januari gestart onderzoek naar het moedwillig vertragen van dat faillissement door de directie van Byton GmbH.

Tegen CEO Daniel Kirchert, die ook topman bleek van de gehele onderneming maar in de zomer van 2020 is opgestapt, is al enkele maanden geleden een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Het personeel van de vestiging in Ismaning heeft hem ervan beschuldigd dat ze al maanden hun salaris niet hadden ontvangen. “Het management van de onderneming in China is er niet in geslaagd de contractueel overeengekomen betalingen te regelen,’’ aldus een woordvoerder. De huur van het kantoor in Ismaning zou al tijden geleden zijn opgezegd.

Grote plannen

Byton had oorspronkelijk grote plannen voor de Europese markt. In ons land meldde Louwman Groep zich nog maar een goed jaar geleden als importeur en distributeur. Op de site van Louwman is de naam Byton nu echter niet meer te vinden. Byton raakte de laatste maanden steeds verder in de problemen en lijkt nu helemaal gestrand. Vorig jaar zomer werd de productie ook voor enkele maanden gestaakt. Begin dit jaar kondigde het bedrijf nog wel aan dat het een deal had gesloten met Foxconn, een grote Taiwanese elektronicafabrikant, over een investering van 200 miljoen dollar. Daar lijkt echter opnieuw niets van terecht gekomen te zijn.

Lees ook:
Weer nieuw automerk in Nederland: Byton
Byton wil rechtstreekse verkoop aan consument

Faillissement voor Duitse tak Chinese Byton - Automobielmanagement.nl

Faillissement voor Duitse tak Chinese Byton

De rechtbank in München heeft de Duitse tak van het Chinese automerk Byton voorlopig failliet verklaard. De rechter heeft in dat kader een bewindvoerder aangesteld bij het bedrijf. Tegelijk gaat de officier van justitie door met een al in januari gestart onderzoek naar het moedwillig vertragen van dat faillissement door de directie van Byton GmbH.

Tegen CEO Daniel Kirchert, die ook topman bleek van de gehele onderneming maar in de zomer van 2020 is opgestapt, is al enkele maanden geleden een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Het personeel van de vestiging in Ismaning heeft hem ervan beschuldigd dat ze al maanden hun salaris niet hadden ontvangen. “Het management van de onderneming in China is er niet in geslaagd de contractueel overeengekomen betalingen te regelen,’’ aldus een woordvoerder. De huur van het kantoor in Ismaning zou al tijden geleden zijn opgezegd.

Grote plannen

Byton had oorspronkelijk grote plannen voor de Europese markt. In ons land meldde Louwman Groep zich nog maar een goed jaar geleden als importeur en distributeur. Op de site van Louwman is de naam Byton nu echter niet meer te vinden. Byton raakte de laatste maanden steeds verder in de problemen en lijkt nu helemaal gestrand. Vorig jaar zomer werd de productie ook voor enkele maanden gestaakt. Begin dit jaar kondigde het bedrijf nog wel aan dat het een deal had gesloten met Foxconn, een grote Taiwanese elektronicafabrikant, over een investering van 200 miljoen dollar. Daar lijkt echter opnieuw niets van terecht gekomen te zijn.

Lees ook:
Weer nieuw automerk in Nederland: Byton
Byton wil rechtstreekse verkoop aan consument