Audi klaagt Nio aan om modelnummers

Audi heeft de Chinese EV-bouwer Nio bij de rechtbank in München aangeklaagd wegens inbreuk op zijn merkrechten. Audi vindt dat de aanduidingen ES6 en ES8 voor nieuwe NIO-modellen te veel lijken op zijn S6 en S8.

“Audi is er, zoals veel succesvolle ondernemingen, steeds op bedacht om de merkrechten te beschermen. Nio komt met de type-aanduidingen van zijn nieuwe elektrische auto’s te dicht bij de al geruime tijd bestaande Audi-modellen. Dat brengt naar onze mening op de Europese markt schade toe aan de merken van Audi”, aldus een woordvoerder tegen de Duitse economische krant Handelsblatt.

De klacht komt voor Nio op een slecht moment, want de fabrikant staat op het punt de eerste stappen te zetten op de Duitse en de Nederlandse markt. Het autobedrijf heeft inmiddels al een Europees hoofd- en verkoopkantoor geopend in München. Een woordvoerder daar wil geen commentaar geven ‘op een lopend geding’. Nio is in Europa al aanwezig in Noorwegen, waar het ook een eerste batterij-vervang station heeft geopend.

Audi klaagt Nio aan om modelnummers - Automobielmanagement.nl

Audi klaagt Nio aan om modelnummers

Audi heeft de Chinese EV-bouwer Nio bij de rechtbank in München aangeklaagd wegens inbreuk op zijn merkrechten. Audi vindt dat de aanduidingen ES6 en ES8 voor nieuwe NIO-modellen te veel lijken op zijn S6 en S8.

“Audi is er, zoals veel succesvolle ondernemingen, steeds op bedacht om de merkrechten te beschermen. Nio komt met de type-aanduidingen van zijn nieuwe elektrische auto’s te dicht bij de al geruime tijd bestaande Audi-modellen. Dat brengt naar onze mening op de Europese markt schade toe aan de merken van Audi”, aldus een woordvoerder tegen de Duitse economische krant Handelsblatt.

De klacht komt voor Nio op een slecht moment, want de fabrikant staat op het punt de eerste stappen te zetten op de Duitse en de Nederlandse markt. Het autobedrijf heeft inmiddels al een Europees hoofd- en verkoopkantoor geopend in München. Een woordvoerder daar wil geen commentaar geven ‘op een lopend geding’. Nio is in Europa al aanwezig in Noorwegen, waar het ook een eerste batterij-vervang station heeft geopend.