Sinds 9 augustus kunnen automobilisten op de site van de leasemaatschappij zien welk tankstation het goedkoopst is. Als basis voor de prijsvergelijking fungeren de bonnen van Athlon's zeventigduizend leaserijders. Het verschil tussen stations blijkt soms wel twaalf eurocent per liter. Met zijn initiatief heeft de leasemaatschappij zich de woede van veel tankstations op de hals gehaald. Ewoud Klok, voorzitter van de Belangenvereniging Tankstations (BETA), reageerde daags na de publicatie van de online tanklijst al vol venijn. Naar aanleiding van de actie van Athlon Car Lease weigeren sommige pomphouders klanten met een Athlon-tankpas. Dat meldt Erik de Vries, secretaris Branche Behartiging Tankstations (BBT), onderdeel van Bovag. Zijn organisatie kreeg talrijke woedende telefoontjes van aangesloten leden. BBT zegt een onderzoek te starten naar de actie van de leasemaatschappij. Uitgezocht wordt of Athlon de namen en prijzen van tankstations zomaar op zijn website mag zetten. Meer hierover in AM nummer 14.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding