SNS Securities vindt de overname van het Spaanse (maar door Nederlanders geleide) Business Renting een mooie eerste stap op de Spaanse markt. Athlon had al eerder aangekondigd dat het de mogelijkheden voor Spanje en Italië zou verkennen. Athlon wil nu verder uitbreiden in Spanje, in Italië verwacht het op korte termijn nog geen overname. Maar de beursanalisten van Fortis hadden liever gezien dat Athlon uitbreidde in Frankrijk in plaats van in Spanje. ‘Het schiet niet op met zo’n kleine move. Ze moeten oppassen dat het bedrijf geen lappendeken wordt.’ In Frankrijk heeft Athlon nog een hele weg te gaan om zijn doel te halen, aldus Dow Jones. Athlon mikt op 25 tot 30 duizend leasecontracten in zowel Frankrijk als in Duitsland aan het eind van 2006. In Frankrijk zijn er nu dertienduizend en in Duitsland 21 duizend. Athlon is in Frankrijk nog steeds in gesprek over een overname.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding