Dat meldt het Financiële Dagblad. Op haar beurt heeft de krant het opgetekend in kringen rondom verkeersminister Camiel Eurlings. De bewindsman zou de plannen vorige week hebben geopenbaard in een overleg met de klankbordgroep van maatschappelijke groepen en overheden, onder leiding van MKB Nederland-voorzitter Loek Hermans. De groep is de opvolger van het Platform Nouwen, dat twee jaar geleden het rapport ‘Anders betalen voor Mobiliteit’ uitbracht. De zeshonderdduizend leaserijders die Nederland telt zouden voldoende ‘volume’ zijn om de techniek en het systeem van rekeningrijden uit te proberen. De autoleasebranche staat positief tegenover de plannen. In 2012 willen de regeringspartijen kilometerbeprijzing invoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding