Afzet leaseauto’s flink in de plus

Uit een marktanalyse blijkt dat de gezamenlijke leasemaatschappijen hun inkoop van nieuwe auto’s dit jaar tot en met oktober met ruim dertien procent hebben zien toenemen.

Dat is in vergelijking met dezelfde periode in 2006. In totaal werden in tien maanden tijd 145 duizend nieuwe leaseauto’s afgeleverd, al ruim meer dan het aantal dat de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) voor het hele jaar had voorzien. VNA voorspelde namelijk dat de jaarteller op 140.800 stuks zou blijven steken. Alhoewel de laatste twee kalendermaanden nooit echt favoriete registratiemaanden voor de leasesector zijn geweest kan het dit jaar – met de naderende hausse aan prijsveranderingen per 2008 – wel eens wat anders lopen. Een totaalafzet van 160 duizend leaseauto’s lijkt voor dit jaar dan ook alleszins reëel, waarmee de leasemaatschappijen ruim 31 procent van alle nieuw verkochte auto’s voor hun rekening nemen, een record. Volkswagen verliest maar liefst drie procentpunten in de leasemarkt maar boekt hier evenals vorig jaar wel het hoogste marktaandeel: 13,2 procent. De afstand tot nummer twee – Opel, dat juist twee procentpunten klom naar 11,8 procent – slinkt echter zienderogen. Renault weet zich nog nèt op plaats drie te handhaven maar moet vrezen voor het naderende Peugeot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Afzet leaseauto’s flink in de plus - Automobielmanagement.nl

Afzet leaseauto’s flink in de plus

Uit een marktanalyse blijkt dat de gezamenlijke leasemaatschappijen hun inkoop van nieuwe auto’s dit jaar tot en met oktober met ruim dertien procent hebben zien toenemen.

Dat is in vergelijking met dezelfde periode in 2006. In totaal werden in tien maanden tijd 145 duizend nieuwe leaseauto’s afgeleverd, al ruim meer dan het aantal dat de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) voor het hele jaar had voorzien. VNA voorspelde namelijk dat de jaarteller op 140.800 stuks zou blijven steken. Alhoewel de laatste twee kalendermaanden nooit echt favoriete registratiemaanden voor de leasesector zijn geweest kan het dit jaar – met de naderende hausse aan prijsveranderingen per 2008 – wel eens wat anders lopen. Een totaalafzet van 160 duizend leaseauto’s lijkt voor dit jaar dan ook alleszins reëel, waarmee de leasemaatschappijen ruim 31 procent van alle nieuw verkochte auto’s voor hun rekening nemen, een record. Volkswagen verliest maar liefst drie procentpunten in de leasemarkt maar boekt hier evenals vorig jaar wel het hoogste marktaandeel: 13,2 procent. De afstand tot nummer twee – Opel, dat juist twee procentpunten klom naar 11,8 procent – slinkt echter zienderogen. Renault weet zich nog nèt op plaats drie te handhaven maar moet vrezen voor het naderende Peugeot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding