In deze periode betaalt de leaserijder wel de bijtelling over de duurdere vakantieauto, maar niet die over zijn eigen auto, aldus Zibb.nl. Om te ontkomen aan de begin dit jaar naar naar 25 procent verhoogde bijtelling hebben veel leaserijders hun auto omgeruild voor een kleinere of een hybride. Door de lagere CO2-uitstoot betalen zij nu maar veertien procent bijtelling. Nadeel is echter dat de nieuwe auto’s doorgaans te klein zijn om met een gezin op vakantie te gaan. Daarnaast kunnen hybrides vaak geen caravan trekken. Eerder dit jaar kocht LeasePlan enkele honderden hybride auto’s in. Zo konden zakelijke rijders overstappen naar een goedkoper en schoner alternatief. De actie leidde volgens de leasemaatschappij tot een ware run op de auto’s: binnen twee weken waren ze uitverkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding