Dat is vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Athlon Car Lease Belgium en multiservicebedrijf Accenture zijn de eerste partners. Het is een vergelijkbaar initiatief als de NS Business Card van Athlon in Nederland. Bij Accenture kunnen vanaf juni zeshonderd medewerkers met een bedrijfswagen gebruik maken van Railease. Ze krijgen elk zestig dagtickets waarmee ze telkens een hele dag onbeperkt kunnen sporen.  "Zo beslist de werknemer zelf volgens de behoefte van het moment het meest geschikte vervoersmiddel." Voor het bedrijf moet de zaak budgetneutraal zijn. Het betaalt wel voor de treinpasjes, maar bespaart tegelijkertijd op zijn leasecontracten omdat er minder kilometers gereden worden. Het milieu krijgt bovendien minder auto’s te verwerken, meldt internetmagazine Trends.be.   Het gaat momenteel om een testfase. NMBS hoopt in september, na een eerste evaluatie, een campagne te lanceren om Railease ook bij de andere leasingmaatschappijen bekend te maken. De spoorwegmaatschappij ziet op termijn een potentieel van 135 duizend lease-auto’s.