Met Hybridelease least u de zuinigste lease-auto van Nederland, zo heet het althans bij initiatiefnemer Strix Lease Service. Partners zijn SenterNovem, MultiTankCard en Triodos Bank. Met Hybridelease moeten klanten twintig procent op de autokosten kunnen besparen. Daarnaast wordt de uitstoot van CO2 met veertig procent teruggedrongen. En de overgebleven CO2 wordt ook nog eens volledig gecompenseerd door de samenwerking met de KlimaatNeutraal Groep. Nu is het wachten op meer hybride modellen. Vooralsnog beperkt het aanbod zich tot de Toyota Prius, enkele modellen van Lexus en … deze Honda Civic.

 

 

Save Lease

Athlon Car Lease biedt met Save Lease een spaarprogramma aan waarbij niet alleen de berijder vrolijk van wordt maar ook de natuur (bescheiden zijn ze niet in Almere). Save Lease is een zogenaamd motivatieprogramma waarmee de leasemaatschappij brandstofkosten voor de klant moet reduceren. Dat gebeurt door berijders te belonen wanneer zij zuinig rijden en voordelig tanken. Zij ontvangen hiervoor een beloning in de vorm van Savers, dat zijn spaarpunten waarmee je in onze webshop cadeaus kunt ‘kopen’. Door samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF) kunnen berijders nog eens extra Savers verdienen door bij keuze van een nieuwe auto een ‘Frisse Wielen’ exemplaar uit de zogenaamde Wereld Natuur Fonds Top10 te kiezen.

 

GreenLease

Met GreenLease kan de exploitatiekosten van een wagenpark met maar liefst vijftien procent omlaag, beweren ze tenminste bij Terberg Leasing, bedenker van het concept. De klant bezuinigt op zaken als brandstofverbruik, Verzekeringen en onderhoud en levert tegelijk een bijdrage aan het milieu. GreenLease is gebaseerd op drie pijlers: zuinigere auto’s, zuinige en veilige rijstijl en compensatie van CO2-uitstoot. Standaard worden berijders op de cursus Het Nieuwe Rijden gestuurd.

 

Ecolease

Niet is niet zomaar een volgende groene leasevorm maar een formule die opgebouwd is uit componenten die moeten voldoen aan de strengste criteria. Zo heet het bij Kroymans Autolease en haar product Ecolease. Het is mede tot stand gekomen met behulp van TNO en de RAI Vereniging. Het label houdt in dat de auto’s moeten voldoen aan voorwaarden op het gebied van brandstofsoort, CO2-uitstoot en verbruik. Hybrides mogen ook. Daarnaast is onderzocht welke andere componenten positief van invloed zijn op zaken als comfort, leaseprijs en energievriendelijke onderdelen. Zoals energiebesparende banden en passende verzekeringen. Ook hier krijgt de berijder ondersteuning. Niet bij Het Nieuwe Rijden maar in de speciaal hiervoor opgerichte Eco Drivers Academy.

 

Eco-lease

Nog een Eco-Lease is er bij ING Car Lease. Een compleet milieubewust leaseproduct, zo noemen ze dat in Breda. Eco-Lease is er op gericht om de CO2-uitstoot van de lease-auto enerzijds te reduceren en anderzijds te compenseren. De reductie van de CO2-uitstoot wordt verwezenlijkt door een drietal componenten: ABC-auto’s, stikstof in de banden en berijderstraining. Dit laatste gebeurt bij Het Nieuwe Rijden. Maar reëel zijn ze wel bij ING Car Lease; het is namelijk een illusie dat deze maatregelen de CO2-uitstoot tot een nulpunt zal reduceren. Daarom wordt jaarlijks, op basis van het aantal gereden kilometers van de lease-auto, de uitgestoten CO2 volledig gecompenseerd. Overigens kunnen klanten ook alleen voor compensatie gaan. Kost vijf euro per maand.

 

Natuurlijk Leasen

Ook MultiLease kiest voor duurzaamheid als het gaat om het behoud van de natuur. Zo luidt het althans op het hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn. Deze maatschappij ontwikkelde Natuurlijk Leasen. Aan de hand van de gunstige leasetarieven van auto’s met een A-, B- of C-energielabel wil MultiLease in samenwerking met Vereniging Natuurmonumenten schoon rijden stimuleren. Zo wordt niet alleen het milieu gespaard maar ook de portemonnee. MultiLease is sinds kort ook partner van KlimaatNeutraal Groep. Zelfs de eigen CO2-uitstoot van de eigen medewerkers wordt gecompenseerd.

 

GreenPlan

De grootste leasemaatschappij van Nederland kent pas sinds kort een groen leaseproduct: LeasePlan kwam namelijk eind april met GreenPlan. Uitgangspunt hierbij: zakelijke rijders zijn zich bewust van de belangrijke rol die zij spelen bij het terugdringen van de milieuvervuiling en zijn bereid om hier zelf iets aan te doen. Dat moet blijken uit eigen  onderzoek. GreenPlan kent een concreet stappenplan waarbij het de klant begeleidt in het afstemmen van het wagenparkbeleid op een zo laag mogelijke uitstoot van CO2. Daarbij krijgen klanten periodiek een GreenPlan rapportage. De klant kan onder andere precies zien de gemiddelde CO2-uitstoot per kilometer, afgezet tegen het gemiddelde van het volledige wagenpark van LeasePlan.

 

Groene leasemodel

A.R.M. Autoleasing noemt haar recent geïntroduceerde milieuvriendelijke leasevorm het Groene leasemodel. Het kent meerdere niveaus, waarbij de eerste de meest milieuvriendelijke is. Hier vindt men alleen auto’s met de energielabels A, B en C die bovendien op LPG, Elektra of aardgas rijden. De CO2-uitstoot van de auto wordt ook nog eens gecompenseerd en berijders worden op cursus gestuurd bij Het Nieuwe Rijden. Maar er is meer: de geselecteerde autowasbedrijven (te betalen met de brandstofpas) vangen netjes alle afvalstoffen op. Daarnaast beschikt de auto

waar mogelijk over brandstofbesparende accessoires

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding