Ambtenaren kunnen goedkoop ‘groene’ privé-auto leasen

Dankzij subsidies en centrale afspraken kunnen ambtenaren een moderne milieuvriendelijke privé-auto met energielabel A, B of C aanschaffen tegen lage maandlasten.

De Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) en leasemaatschappij MultiLease brengen Groen Rijden BV op de markt.  Het initiatief sluit aan bij het beleid van het huidige kabinet om de CO2-uitstoot te verminderen. Hierin wil de overheid het voortouw nemen door vanaf 2010 goederen duurzaam in te kopen. Dat betekent onder andere dat ambtenaren voor hun werk alleen nog mogen rijden in zuinige auto’s met milieulabel A, B of C. Groen Rijden BV gaat een stap verder en stimuleert dat ambtenaren ook privé milieuvriendelijk gaan rijden. Verschillende gemeenten hebben al aangegeven interesse te hebben in deze nieuwe regeling.

Dankzij subsidies en centrale afspraken die Groen Rijden heeft met leveranciers en financier BNG geniet de ambtenaar niet alleen van lage maandlasten maar wordt hij ook ‘ontzorgd’ als het gaat om onderhoud, reparaties en verzekeringen. Omdat het om een privé-auto gaat is er geen sprake van fiscale bijtelling.

Eric Panhuijzen, directeur Groen Rijden: "Het idee is simpel. De ambtenaar kan zijn oude privé-auto inruilen tegen een marktconforme restwaarde. Vervolgens kiest hij een nieuwe milieuvriendelijke auto. Wij regelen de financiële en administratieve afwikkeling. Jonge auto’s die worden ingeleverd krijgen indien nodig een keuring, afstelling en aanpassing van de motor, zodat deze voor de volgende eigenaar minder vervuilend wordt. Oudere auto’s worden van de weg gehaald met afgifte van een certificaat van vernietiging".

Groen Rijden is een volle dochter van MultiLease.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ambtenaren kunnen goedkoop ‘groene’ privé-auto leasen - Automobielmanagement.nl

Ambtenaren kunnen goedkoop ‘groene’ privé-auto leasen

Dankzij subsidies en centrale afspraken kunnen ambtenaren een moderne milieuvriendelijke privé-auto met energielabel A, B of C aanschaffen tegen lage maandlasten.

De Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) en leasemaatschappij MultiLease brengen Groen Rijden BV op de markt.  Het initiatief sluit aan bij het beleid van het huidige kabinet om de CO2-uitstoot te verminderen. Hierin wil de overheid het voortouw nemen door vanaf 2010 goederen duurzaam in te kopen. Dat betekent onder andere dat ambtenaren voor hun werk alleen nog mogen rijden in zuinige auto’s met milieulabel A, B of C. Groen Rijden BV gaat een stap verder en stimuleert dat ambtenaren ook privé milieuvriendelijk gaan rijden. Verschillende gemeenten hebben al aangegeven interesse te hebben in deze nieuwe regeling.

Dankzij subsidies en centrale afspraken die Groen Rijden heeft met leveranciers en financier BNG geniet de ambtenaar niet alleen van lage maandlasten maar wordt hij ook ‘ontzorgd’ als het gaat om onderhoud, reparaties en verzekeringen. Omdat het om een privé-auto gaat is er geen sprake van fiscale bijtelling.

Eric Panhuijzen, directeur Groen Rijden: "Het idee is simpel. De ambtenaar kan zijn oude privé-auto inruilen tegen een marktconforme restwaarde. Vervolgens kiest hij een nieuwe milieuvriendelijke auto. Wij regelen de financiële en administratieve afwikkeling. Jonge auto’s die worden ingeleverd krijgen indien nodig een keuring, afstelling en aanpassing van de motor, zodat deze voor de volgende eigenaar minder vervuilend wordt. Oudere auto’s worden van de weg gehaald met afgifte van een certificaat van vernietiging".

Groen Rijden is een volle dochter van MultiLease.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding