De uitvoering van de autoleasecontracten ligt volledig in handen van Strix Lease Service. Het gaat hierbij om full operational lease, shortlease en verhuur van personenwagens en lichte bedrijfswagens.

Friesland Bank heeft meer dan twintigduizend zakelijke relaties in heel Nederland. Dankzij de samenwerking met Strix Lease Service kunnen deze en nieuwe relaties gebruik maken van de faciliteiten van beide ondernemingen. Naast de overeenkomst met Strix Lease Service, tekende Friesland Bank ook een contract met KBC Lease Nederland B.V. voor het aanbieden van bedrijfsmiddelenlease; de financiële of operationele lease van roerende goederen.

"De strategische samenwerking met Friesland Bank opent voor ons nieuwe deuren", zegt Norbert Karthaus, directeur van Strix Lease Service. "Het is een echte relatiebank en hun manier van zakendoen kenmerkt zich door eenzelfde dienstverlenende, klantgerichte houding als de onze. We zijn dan ook trots dat we gezamenlijk een nieuw merk opbouwen dat die gemeenschappelijke waarden gaat uitdragen."