Leaseorder.nl wil de tijdrovende inkoopcontacten tussen leasemaatschappijen en dealers gaan aanpakken. Geen eindeloze zoektochten meer naar de beste aanbieder, maar een transparant inschrijvingssysteem via het internet. Initiatiefnemer Paul de Vries: "Zowel leasemaatschappijen als dealers verdoen veel tijd met het bellen en e-mailen voordat het tot een bestelling komt. Dat moet én kan in deze tijd veel slimmer." Leaseorder.nl beoogt niet anders dan de zoekende leasemaatschappij in contact te brengen met alle Nederlandse dealers. De Vries: "Wij gaan uit van een concrete autovraag die we neerleggen bij de aanbieders, de dealers. Zelf verkopen wij niets, maar beide marktpartijen kunnen er – na onze snelle en gerichte bemiddeling – onderling snel en goed uitkomen."

 

Het systeem werkt als volgt: een aangesloten leasemaatschappij brengt een complete zoekopdracht voor één of meerdere auto’s in het systeem van Leaseorder.nl. Vervolgens kunnen dezelfde dag alle geïnteresseerde dealers hun mogelijkheden qua prijs en levertijd opgeven. De volgende dag kan er contact gemaakt worden tussen de dealer met de meest passende aanbieding en het leasebedrijf. De Vries: "Nu is het nog zo dat vooral de grote dealers met de vrije leaseorders aan de haal gaan, vaak omdat er al contacten lopen. Ons systeem geeft echter ook andere dealers de kans om serieus mee te doen." De Vries verwacht dat zijn methode de transparantie in de markt sterk gaat bevorderen. Zo zullen levertijden beter inzichtelijk worden en zullen dealers – zeker aan het eind van bonusperiodes – in staat zijn zeer concurrerende kortingen te bieden. Iedere dealer maakt daarbij zijn eigen keuzes. Leasemaatschappijen zouden kunnen besparen op de personeelskosten.

 

Leaseorder.nl gaat op 11 juli van start. Leasemaatschappijen kunnen zich aanmelden voor een gratis proefabonnement via leasemaatschappij@leaseorder.nl. Autodealers zijn automatisch aangesloten. Leaseorder.nl is evenals Autodealershopper.nl en Nieuweautokopen.nl aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg.