Het gaat om zeer jonge gebruikte auto’s. Die zijn twintig tot dertig procent  voordeliger dan vergelijkbare nieuwe leaseauto’s. Ze kunnen voor een veel kortere contractperiode van 12 of 24 maanden worden geleaset.

"Dit aanbod is het antwoord van LeasePlan op een groeiende behoefte die we met name bij zelfstandigen zonder personeel (ZZP-ers) hebben gesignaleerd", verklaart accountdirector Lucas Hanou van LeasePlan Direct tegen FD.nl. Velen van hen zouden graag in een representatieve en betrouwbare leaseauto rijden met de flexibiliteit van een kortlopend contract. Maar zij kunnen of willen zich (nog) niet binden aan een langlopend leasecontract. Bijvoorbeeld omdat ze net met een bedrijf zijn gestart of omdat ze relatief kortlopende opdrachten hebben bij hun klanten.

De volgens LeasePlan zeer goed onderhouden leaseauto’s zijn allemaal jonger dan twee jaar. Ze hebben een lagere kilometerstand dan reguliere ex-leaseauto’s. LeasePlan zegt via haar online verkoopkanaal niet alleen bij te dragen in de behoefte van veel zelfstandig ondernemers, maar ook aan de verjonging van het totale wagenpark in Nederland.

De auto’s kunnen binnen twee weken op locatie worden afgeleverd, omdat er geen sprake is van een levertijd – en zijn dus direct inzetbaar. Klik hier voor het volledige overzicht.