De leasemaatschappij meldt dat op basis van gegevens van 128 duizend auto’s. Volgens  Colin Ouwerling van Athlon Car Lease Nederland is de 207 gewild wegens zijn gunstige prijsstelling en fiscaal aantrekkingskracht. "Wij zetten ze relatief vaak in bij detacherings- en ict-bedrijven", zegt Ouwerling in De Telegraaf.

De meeste leaserijders (30 procent) mogen een auto kiezen uit het C-segment. De 207 zit in het B-segment (16 procent). De Ford Mondeo is bij Athlon Car Lease Nederland nieuw in de toptien. Dat komt volgens Ouwerling omdat het een nieuw model is. "Leaserijders kiezen vaak voor nieuwe modellen. Eén op de twintig nieuwe auto’s was dit jaar een Peugeot 207. Daarom zijn de Toyota Avensis en de Opel Astra dit jaar uit de top tien. Die draaien al langer mee." Vorig jaar was de peugeot 207 in Nederland het meest verkochte model.

Dankzij de veertien procent bijtellingsregeling voor energiezuinige auto’s bestormt ook de Honda Civic Hybride de top 10: het aantal vertienvoudigde in vergelijking met 2007. Sowieso was er het afgelopen jaar bijna een vertienvoudiging van het aantal auto’s met een fiscale bijtelling van veertien procent.