Ronald Slaats (47) startte zijn carrière meer dan twintig jaar geleden bij De Lage Landen. Hij vervulde tal van senior management functies waaronder die van commercial director van De Lage Landen Factors in Italië and managing director van De Lage Landen Leasing in Duitsland. In 1999 werd hij benoemd tot chief operating officer van De Lage Landen Financial Services in de Verenigde Staten. In 2002 nam hij de rol van chairman van De Lage Landen Vendor Finance Americas Division op zich en trad hij toe tot de executive board. In 2007 keerde hij terug naar het hoofdkantoor van De Lage Landen in Eindhoven in de hoedanigheid van chief commercial officer banking services en car lease.

Karel Schellens is trots dat één van zijn teamleden zijn rol zal overnemen: "Ronald startte zijn carrière meer dan twintig jaar geleden bij De Lage Landen. Hij is uitermate goed ingevoerd in ons bedrijf, onze klanten en markten waarin wij opereren. Met zijn ervaring, kennis en management stijl zal hij De Lage Landen met succes door de huidige turbulente situatie leiden."  

Jan Kusters neemt Ronald Slaats’ plaats in De Lage Landen’s executive board over. Jan Kusters (44) trad in 1999 bij De Lage Landen in dienst als commercial director, De Lage Landen Translease B.V. Vanaf 2004 vervulde hij respectievelijk de rollen van vice president van de business unit financial institutions en president van global business unit financial institutions.

Karel Schellens: "Jan heeft een indrukwekkende carrière binnen De Lage Landen achter de rug. Hij leidde met succes Translease, ons toenmalige autolease onderdeel. Hij verhoogde de omzet via lokale Rabobanken en wist in Nederland de nummer één positie in klanttevredenheid in de wacht te slepen. Jan dicht kloven en weet mensen met elkaar in verbinding te brengen."