Hertz neemt 20 Advantage verkooppunten over en verwerft de rechten op onder meer de merknaam en websites. Advantage had in 2008 een omzet van 146 miljoen dollar. Hertz wil de marktpositie van Advantage versterken in de Amerikaanse staten waar het meeste geld omgaat in de vrijetijdssector: Florida, California, Hawaï, Arizona en Colorado. Ook is het de bedoeling dat het merk in een groot aantal steden goed op de kaart wordt gezet. De overname van Advantage is voor Hertz ook een manier om een groter marktaandeel te verwerven in autohuur via online-partijen, zoals Expedia, Travelocity, Orbitz en Cheap Tickets. Advantage heeft een marktaandeel van zeventien procent op deze websites.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding