Met een nieuwe aandeelhouder ziet Huysmans meer groeimogelijkheden. Huysmans wil niet aangeven met welke bedrijven wordt gesproken.

KFS heeft een vloot van 25 duizend auto’s en staat daarmee achtste op de ranglijst van leasebedrijven. Het bedrijf voert merken als ARM Autolease, Kroymans Autolease en J&T. Er zijn vestigingen in Vianen, Oirschot, Oldenzaal en in België en Duitsland. Het bedrijf (jaaromzet 157 miljoen euro) groeit en is winstgevend, stelt de topman.

De onderneming werd op 13 februari losgemaakt uit Kroymans Corporation, het eigendom van Frits Kroymans. Vijf weken later moest dat Hilversumse familiebedrijf uitstel van betaling aanvragen voor een aantal bedrijfsonderdelen. Deze zijn failliet verklaard.

In de autobranche wordt sceptisch gereageerd op een mogelijke verkoop van KFS. ‘Er wordt wel wat gesnuffeld, maar dat is alles’, stelt in het FD een ondernemer die de sector goed kent. ‘De leaseactiviteiten zijn gekoppeld aan importschappen. Dat maakt een verkoop lastig. Bovendien, welk bedrijf heeft op dit moment honderden miljoenen beschikbaar om de leaseauto’s over te nemen? Ik verwacht niet dat KFS makkelijk zal worden verkocht. Niemand wil graag badwill afschrijven.’

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding