Ruim de helft van de verzekeraars accepteert 65-plussers niet. Bij slechts 24 procent van de autoverzekeraars kunnen senioren terecht zonder het betalen van een hogere premie. Dat blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingsite Verzekeringssite.nl onder 46 autoverzekeraars. Eerder onderzoek van Verzekeringssite.nl

toonde aan dat 65-plussers in 2008 nog bij tweederde van de autoverzekeraars werden geweigerd. In vergelijking met verleden jaar is de situatie dus enigszins verbeterd maar uit het onderzoek blijkt ook dat ouderen minder profiteren van de prijzenslag die verzekeringsland al jaren in zijn greep houdt. Die heeft tot een forse prijsdaling van autopolissen geleid maar doordat 65-plussers niet zomaar kunnen overstappen, profiteren zij in verhouding minder van die premiedaling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding