Wat hij gaat doen is nog onbekend. Oudshoorn blijft nog aan tot 1 januari 2010. De procedure om een opvolger aan te stellen wordt binnenkort gestart.

Marc Oudshoorn bouwde van 1999 tot 2005 voor de Franse leasemaatschappij Arval een dochterbedrijf in Nederland op. In maart 2005 werd hij benoemd tot directeur van de AutoLease Alliance, op dat moment een vijf maanden jonge coöperatie van elf leasemaatschappijen met een gezamenlijk wagenpark van 45 duizend voertuigen. Inmiddels zijn er negentien leden, met 94 duizend voertuigen onder contract. Daarmee is het bedrijf in grootte de derde partij op de Nederlandse leasemarkt.

Over de reden van zijn vertrek zegt Oudshoorn. "Ik heb dit werk bijna vijf jaar gedaan. Veel doelstellingen die wij als AutoLease Alliance hadden, zijn inmiddels gerealiseerd. Dan is het een mooi moment om het stokje door te geven aan iemand die de AutoLease Alliance verder zal ontwikkelen." Of Oudshoorns volgende stap in de leasewereld zal zijn, weet hij nog niet. "Ik heb nog geen concrete plannen. Het zou bijvoorbeeld ook iets kunnen worden in de import, de retail of verhuur. Duidelijk is voor mij wel dat ik bij voorkeur in de auto/mobiliteitsbranche blijf werken."

AutoLease Alliance werd in november 2004 opgericht om de positie van de deelnemende leasemaatschappijen te versterken. De coöperatie streeft naar een professionele en duurzame samenwerking met fabrikanten, importeurs, dealerketens en overige leveranciers. Het gaat daarbij niet alleen om het verbeteren van inkoopcondities, maar ook om kennisuitwisseling en het optimaliseren van processen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding