De site wordt morgen, op de dag die door ANWB is uitgeroepen als de Filevrije dag, officieel geopend door The Stig die in een elektrische Lotus een carpoolreis op zich neemt vanuit Athlon Carpool Online.

Richard Sikkel, algemeen directeur Athlon Car Lease: "Steeds meer bedrijven en hun werknemers willen wel de voordelen van het autorijden maar niet de hoge kosten. Met carpoolen bereik je dit. We zien een centrale rol weggelegd voor werkgevers rondom Athlon Carpool Online. We gaan hen de komende tijd dan ook intensief stimuleren om deze service bijvoorbeeld via hun intranet aan hun werknemers aan te bieden. Hierbij bieden wij het product gratis aan, maar kunnen dit verder uitbreiden door het desgewenst in de look en feel van het bedrijf aan te passen. Via onze site is het ook mogelijk om voor elk bedrijf een eigen CO2-besparingsrapportage te maken." Op de site wordt via een teller bijgehouden hoeveel de totale reductie is.

Werknemers geven op www.athloncarpoolonline.nl/ vertrek- en eindbestemming in. Dit kan tot op straat- en huisnummerniveau. Zij zien vervolgens alle relevante ritten van passagiers of berijders die dezelfde kant op reizen met hun reistijden en dat zij een auto voor die rit willen delen. Zij kunnen dan op een rit klikken om contact op te nemen met deze persoon om vervolgens een afspraak te maken over de tijden en prijs van de reis.