De prijs is in het leven geroepen om toeleveranciers van wagenparkbeheerders in het zonnetje te zetten. De focus ligt op innovatie en bruikbaarheid in de markt. De prijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De jury selecteerde drie finalisten:

– De Green Car Solution van Athlon Car Lease is afgestemd op werknemers die geen recht hebben op een leaseauto. Hun privéwagen wordt vervangen door een zuinige leaseauto tegen lage kosten. Daarmee doet de werknemer aan CO2-reductie en draagt hij bij aan de luchtkwaliteit. Ook dalen de CO2-footprint van de totale organisatie en de kosten voor reizen en huurauto’s;

– De SoloDiesel brandstofdop van Blomness voorkomt tanken van benzine in dieselauto’s. Speciale veiligheidshaken blokkeren het smallere mondstuk van een benzinevulpistool. Het dieselmondstuk (met de juiste diameter) heeft wel toegang. De SoloDiesel voorkomt de hoge kosten die het gevolg zijn van verkeerd tanken;

– De P-Eye van T Comm Tracking and Tracing vervangt het ventieldopje van een band. Het bevat een led-lampje dat gaat knipperen zodra de bandenspanning onder de vooraf ingestelde alarmwaarde komt. Het product is er voor trucks en personenwagens.

Wagenparkbeheerders en geïnteresseerden kunnen aanwezig tijdens de uitreiking van de Fleet Innovatie Prijs 2009. Via deze link kunnen zij zich gratis aanmelden. Op die dag presenteren ruim vijftig deelnemers hun nieuwste producten en diensten voor fleet- en mobiliteitsmanagement. Daarnaast is er een seminarprogramma – met als thema ‘Mobiliteit is bereikbaar’ – en interactieve beursactiviteiten waaronder een netwerklunch en workshops in het Fleetmotive Beurstheater. De beurs is geopend van 10.00 – 18.00 uur.