Zo’n zestigduizend autobedrijven kunnen bij zo’n internationale autoveiling bieden op de aangeboden waar. Want dat is het aantal bedrijven dat is aangesloten op het netwerk van het internationaal opererende veilingbedrijf. Het internationaal verkopen van auto’s is momenteel populair onder fleetowners, nu de BPM bij export wordt teruggeven. Export vergroot de kansen op verkoop – en vooral op hogere prijzen.

 

Autorola heeft een mooi systeem ontwikkeld waarbij een Nederlandse bieder niet alleen de prijzen exclusief alle belastingen ziet, maar ook inclusief BPM en BTW. Het bod zelf is altijd exclusief; dat is ook het bedrag wat de bieders buiten Nederland zien. "Stel een Nederlandse leasemaatschappij wil op een auto een minimum bod krijgen van 11.000 euro inclusief alle belastingen. Als er een bod wordt gedaan van bijvoorbeeld 4.750 euro, ziet de leasemaatschappij direct verschijnen dat het bedrag inclusief belastingen ruim 11.000 opbrengt", legt Post uit.

 

Autorola zorgt voor de verdere afwikkeling van de deal, inclusief de te verrekenen belastingen. Het werkt daarmee onder andere samen met VWE. De auto’s worden getransporteerd naar een Autorola parkeerterrein.

 

Meer over de exportveilingen in het thema ‘occasions’  in AM 3 van 19 februari

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding