Cadillac begint opnieuw in Europa met dochterbedrijf

General Motors waagt toch nog maar een nieuwe poging om met Cadillac voet aan Europese grond te krijgen. Met dat doel wordt dochteronderneming Cadillac Europe opgericht, zo meldt het bedrijf.

Het nieuwe bedrijfsonderdeel gaat zich bezighouden met de import en de verkoop van modellen die helemaal op de Europese markt zijn afgestemd. Dealers en onderhoudsbedrijven krijgen ook een rol. Enkele jaren geleden wilde Cadillac ook de Europese markt bestormen met Kroymans, het bedrijf dat de import in Europa op zijn schouders nam. Maar na enkele jaren bezweek Kroymans er aan en ging vorig jaar failliet. "Europa is een belangrijke markt voor Cadillac", zegt Cadillac-manager Brian Nesbitt. Hij zegt dat het opnieuw opstarten van de distributie van het premiummerk naar Europa ‘goed nieuws’ is voor ‘degenen die importexclusiviteit zoeken’. Cadillac presenteert begin maart op de Autosalon in Genève een CTS Coupé-versie. Het gaat hier om een Europese première.

 

Neem een proefabonnement op Automobiel Management voor 10 euro!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Cadillac begint opnieuw in Europa met dochterbedrijf - Automobielmanagement.nl

Cadillac begint opnieuw in Europa met dochterbedrijf

General Motors waagt toch nog maar een nieuwe poging om met Cadillac voet aan Europese grond te krijgen. Met dat doel wordt dochteronderneming Cadillac Europe opgericht, zo meldt het bedrijf.

Het nieuwe bedrijfsonderdeel gaat zich bezighouden met de import en de verkoop van modellen die helemaal op de Europese markt zijn afgestemd. Dealers en onderhoudsbedrijven krijgen ook een rol. Enkele jaren geleden wilde Cadillac ook de Europese markt bestormen met Kroymans, het bedrijf dat de import in Europa op zijn schouders nam. Maar na enkele jaren bezweek Kroymans er aan en ging vorig jaar failliet. "Europa is een belangrijke markt voor Cadillac", zegt Cadillac-manager Brian Nesbitt. Hij zegt dat het opnieuw opstarten van de distributie van het premiummerk naar Europa ‘goed nieuws’ is voor ‘degenen die importexclusiviteit zoeken’. Cadillac presenteert begin maart op de Autosalon in Genève een CTS Coupé-versie. Het gaat hier om een Europese première.

 

Neem een proefabonnement op Automobiel Management voor 10 euro!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding