Al in 2009 kondigde Athlon Car Lease een samenwerkingsverband aan met Renault voor het leveren van gezamenlijke oplossingen op het gebied van elektrische auto’s voor hun gezamenlijke klanten. De ondertekening van de reserveringsovereenkomst voor honderd Renaults Fluence ZE is daarmee de eerste stap naar een voortzetting van de strategische samenwerking.

Directeur Hans Blink van Athlon Car Lease: "Wij zijn er sterk van overtuigd dat elektrische auto’s in de toekomst een aanzienlijk deel van de markt zullen vertegenwoordigen. De samenwerking met Rabobank om elektrische auto’s in hun wagenpark op te nemen vormt een belangrijke eerste stap in het onderstrepen van onze positie als belangrijke speler op deze markt. Onze keuze om met Renault samen te werken wordt gemotiveerd door hun concurrerende aanbod en door het vertrouwen dat wij hebben in de wereldwijde strategie van Renault voor elektrische auto’s."

Uwe Hochgeschurtz van de divisie corporate sales van Renault is ervan overtuigd dat de ‘early adopters’ van de elektrische auto uit wagenparkklanten zullen bestaan. "En de wereldwijde strategie van Renault voor elektrische auto’s past uitstekend bij hun behoeften met een serie van vier voertuigen.                                                                                                                                                                        Wij juichen het initiatief van Athlon en Rabobank toe, omdat we geloven dat de eerste bedrijven die onze elektrische auto’s in hun wagenpark integreren ook als eerste de vruchten zullen plukken wat betreft veranderende gebruiken en veranderend beheer, hetgeen uiteindelijk een concurrentievoordeel zal betekenen."

Renault heeft zeer onlangs de eerste twee productiemodellen van zijn serie elektrische auto’s bekendgemaakt: de Kangoo Express ZE, een lichte bedrijfswagen, en de Fluence ZE, een vierdeurs gezinsauto. Het aanbod van elektrische auto’s van Renault zal later worden uitgebreid met twee nieuwe modellen die speciaal ontworpen zijn voor elektrische aandrijving, namelijk de Twizy voor in de stad (2 zitplaatsen) en de Renault ZOE, een compacte en flexibele hatchback voor dagelijks gebruik.

De Alliantie Renault Nissan heeft samenwerkingsprojecten gesloten met instellingen, overheden en bedrijven, aan wie het bedrijf auto-expertise levert. Tot dusver zijn wereldwijd meer dan tachtig overeenkomsten voor de ontwikkeling van elektrische auto’s ondertekend, waarmee dit jaar een start moet worden gemaakt en die vanaf 2012 op grote schaal op de markt moeten komen, aldus Renault.