Directeur Michèl Dashorst: "Opel Leasing heeft een rotsvast vertrouwen in het concept van de Opel Ampera, door de combinatie van het accupakket en de range extender. Wij zijn ervan overtuigd dat deze auto zich dadelijk ook op de tweedehandsmarkt zal doen gelden en dat een goede restwaarde zal blijken."
Het genoemde leasetarief voldoet aan de eisen van de Milieu Investeringsaftrek (MIA) die geldt voor ondernemingen maar exclusief andere mogelijke subsidies van overheidswege die het uiteindelijke maandbedrag nog kunnen verlagen. Het gunstige leasetarief is mede gebaseerd op de verwachte lage reparatie- en onderhoudskosten.

Volgens manager fleetsales Johan Claassen van Opel Nederland is dit tarief ‘een duidelijk teken van vertrouwen’ in de Opel Ampera. "Het scherpe leasetarief toont aan dat de elektrische Opel Ampera vertrouwen geniet in de markt. Wij hanteren een garantie op de Ampera-batterij van acht jaar of 160 duizend kilometer."

De Ampera komt eind dit jaar op de markt in Nederland. Voor de basisversie geldt in Nederland een vanaf prijs van 42.900 euro waarin 19 procent btw is inbegrepen. Het Nederlandse volumemodel – met een rijkere standaarduitrusting – zal in de markt gezet worden tegen een prijs van 44,5 mille. De Ampera is volgens de huidige overheidsregels bpm- en wegenbelastingvrij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding