Travelcard tankpas goed voor elektrisch laden

Houders van een tankpas van Travelcard kunnen vanaf vandaag ook gebruik maken van alle openbare elektrische laadpunten in Nederland. Travelcard en e-laad.nl tekenden de overeenkomst die dit mogelijk maakt.

Via e-laad.nl worden de elektrische oplaadpunten van de stichting e-laad.nl, Nuon, Essent en Eneco voor Tankpashouders beschikbaar gesteld. Nederland heeft op dit moment 632 laadpunten. Travelcard is de eerste die landelijk elektrisch tanken, via e-laad.nl, mogelijk maakt. De ‘early adopter’ voor elektrisch rijden is de zakelijke rijder. Het bezit van een elektrische auto biedt veel voordelen voor particuliere en zakelijke rijder. De bestuurder of eigenaar betaalt geen wegenbelasting, kan via e-laad.nl een laadpunt aanvragen en krijgt in de gemeente Amsterdam zelfs een eigen parkeerplaats. Leaserijders hebben bovendien geen fiscale bijtelling. Onbeperkt tanken kan voor honderd euro per jaar.

Directeur Jan-Reint Vink van Travelcard: "Wij ondersteunen alle initiatieven die zakelijke mobiliteit ondersteunen. Een deel van onze klanten zal elektrisch gaan rijden, wij bieden ze hiermee de kans dit mogelijk te maken. Met de Tankpas wordt de gehele openbare infrastructuur van elektrische laadpunten voor tankpashouders beschikbaar, daarmee stimuleren en bevestigen we de trend van elektrisch rijden."

e-laad.nl werkt sinds enige tijd aan het opzetten van een netwerk van oplaadpunten in de openbare ruimte. Met het plaatsen van oplaadpunten realiseert e-laad.nl een goede infrastructuur die het kip/eiprobleem moet doorbreken. "Door de samenwerking met Travelcard wordt ons netwerk toegankelijker. We verwachten dat er eind dit jaar zo’n vijftienhonderd elektrische auto’s rijden waarvan 85 procent zakelijk zal worden gereden", denkt Onoph Caron, directeur e-laad.nl. Het aantal elektrische auto’s neemt vanaf 2012 naar verwachting sterk toe. Stichting e-laad.nl is een initiatief van de netbeheerders in Nederland. Zij zijn samen verantwoordelijk voor het beheer van het elektriciteits- en gasnetwerk en het transport van energie in Nederland. De betrouwbaarheid van de energienetwerken in ons land is hoog. De stichting moet ervoor gaan zorgen dat het elektrisch vervoer in Nederland kan rekenen op een infrastructuur van oplaadpunten die net zo solide is.

 

Travelcard tankpas goed voor elektrisch laden - Automobielmanagement.nl

Travelcard tankpas goed voor elektrisch laden

Houders van een tankpas van Travelcard kunnen vanaf vandaag ook gebruik maken van alle openbare elektrische laadpunten in Nederland. Travelcard en e-laad.nl tekenden de overeenkomst die dit mogelijk maakt.

Via e-laad.nl worden de elektrische oplaadpunten van de stichting e-laad.nl, Nuon, Essent en Eneco voor Tankpashouders beschikbaar gesteld. Nederland heeft op dit moment 632 laadpunten. Travelcard is de eerste die landelijk elektrisch tanken, via e-laad.nl, mogelijk maakt. De ‘early adopter’ voor elektrisch rijden is de zakelijke rijder. Het bezit van een elektrische auto biedt veel voordelen voor particuliere en zakelijke rijder. De bestuurder of eigenaar betaalt geen wegenbelasting, kan via e-laad.nl een laadpunt aanvragen en krijgt in de gemeente Amsterdam zelfs een eigen parkeerplaats. Leaserijders hebben bovendien geen fiscale bijtelling. Onbeperkt tanken kan voor honderd euro per jaar.

Directeur Jan-Reint Vink van Travelcard: "Wij ondersteunen alle initiatieven die zakelijke mobiliteit ondersteunen. Een deel van onze klanten zal elektrisch gaan rijden, wij bieden ze hiermee de kans dit mogelijk te maken. Met de Tankpas wordt de gehele openbare infrastructuur van elektrische laadpunten voor tankpashouders beschikbaar, daarmee stimuleren en bevestigen we de trend van elektrisch rijden."

e-laad.nl werkt sinds enige tijd aan het opzetten van een netwerk van oplaadpunten in de openbare ruimte. Met het plaatsen van oplaadpunten realiseert e-laad.nl een goede infrastructuur die het kip/eiprobleem moet doorbreken. "Door de samenwerking met Travelcard wordt ons netwerk toegankelijker. We verwachten dat er eind dit jaar zo’n vijftienhonderd elektrische auto’s rijden waarvan 85 procent zakelijk zal worden gereden", denkt Onoph Caron, directeur e-laad.nl. Het aantal elektrische auto’s neemt vanaf 2012 naar verwachting sterk toe. Stichting e-laad.nl is een initiatief van de netbeheerders in Nederland. Zij zijn samen verantwoordelijk voor het beheer van het elektriciteits- en gasnetwerk en het transport van energie in Nederland. De betrouwbaarheid van de energienetwerken in ons land is hoog. De stichting moet ervoor gaan zorgen dat het elektrisch vervoer in Nederland kan rekenen op een infrastructuur van oplaadpunten die net zo solide is.