Nederlandse enclave in top Alphabet International

Alphabet International herstructureert zijn topmanagement. De veranderingen zijn het resultaat van het integratieproces van Alphabet met ING Car Lease. Ook de Nederlandse vestiging in Breda is er volgens directeur Spies ‘helemaal klaar voor’.

Vanaf nu wordt het bedrijf geleid door twee CEO’s: Norbert van den Eijnden en Ed Frederiks. De dubbele CEO-eis ligt verankerd in de Duitse regelgeving voor financiële instellingen, die een heldere scheiding van front- en backoffice wensen. Van den Eijnden wordt operationeel verantwoordelijk, terwijl mede-CEO Frederiks, voorheen CEO van ING Car Lease, commercieel verantwoordelijk wordt.

"Ons doel is consensus te vinden via wederzijdse ondersteuning," aldus Norbert van den Eijnden. Ed Frederiks zal nauw samenwerken met Christian Steiner, Hoofd van Mobility Services bij Alphabet. De Fransman Eric Lelarge stond aan het hoofd van de afdeling Sales en Marketing van de ING Car Lease Group in Nederland, voordat hij werd benoemd als hoofd International Sales bij Alphabet. Nancy Storp, afkomstig van de afdeling International Sales and Marketing van Alphabet, is benoemd tot Hoofd Marketing & Business Development.

Van den Eijnden zal direct ondersteund worden door drie functionarissen. Eberhard Schrempf blijft Chief Financial Officer voor zowel Alphabet International als Alphabet Germany. Jules Blijde, oorspronkelijk afkomstig van ING Car Lease, is benoemd tot Chief Operating Officer. Hij heeft veel ervaring op het gebied van autoleasing en tevens een bewezen staat van dienst wat betreft verandermanagement. Menno Boekestijn is Chief Risk Officer. Voordat hij werd benoemd in deze positie, was hij werkzaam als Chief Financial & Risk Officer bij Athlon Car Lease.

De integratie van de Nederlandse vestigingen is volgens directeur John Spies ‘afgelopen weekeinde’ afgesloten. "De mensen uit Rijswijk zijn verhuisd. Alles zit nu in Breda en we zijn er helemaal klaar voor. Er staan ook geen excuses klaar. We functioneren volledig vanaf dag één."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nederlandse enclave in top Alphabet International - Automobielmanagement.nl

Nederlandse enclave in top Alphabet International

Alphabet International herstructureert zijn topmanagement. De veranderingen zijn het resultaat van het integratieproces van Alphabet met ING Car Lease. Ook de Nederlandse vestiging in Breda is er volgens directeur Spies ‘helemaal klaar voor’.

Vanaf nu wordt het bedrijf geleid door twee CEO’s: Norbert van den Eijnden en Ed Frederiks. De dubbele CEO-eis ligt verankerd in de Duitse regelgeving voor financiële instellingen, die een heldere scheiding van front- en backoffice wensen. Van den Eijnden wordt operationeel verantwoordelijk, terwijl mede-CEO Frederiks, voorheen CEO van ING Car Lease, commercieel verantwoordelijk wordt.

"Ons doel is consensus te vinden via wederzijdse ondersteuning," aldus Norbert van den Eijnden. Ed Frederiks zal nauw samenwerken met Christian Steiner, Hoofd van Mobility Services bij Alphabet. De Fransman Eric Lelarge stond aan het hoofd van de afdeling Sales en Marketing van de ING Car Lease Group in Nederland, voordat hij werd benoemd als hoofd International Sales bij Alphabet. Nancy Storp, afkomstig van de afdeling International Sales and Marketing van Alphabet, is benoemd tot Hoofd Marketing & Business Development.

Van den Eijnden zal direct ondersteund worden door drie functionarissen. Eberhard Schrempf blijft Chief Financial Officer voor zowel Alphabet International als Alphabet Germany. Jules Blijde, oorspronkelijk afkomstig van ING Car Lease, is benoemd tot Chief Operating Officer. Hij heeft veel ervaring op het gebied van autoleasing en tevens een bewezen staat van dienst wat betreft verandermanagement. Menno Boekestijn is Chief Risk Officer. Voordat hij werd benoemd in deze positie, was hij werkzaam als Chief Financial & Risk Officer bij Athlon Car Lease.

De integratie van de Nederlandse vestigingen is volgens directeur John Spies ‘afgelopen weekeinde’ afgesloten. "De mensen uit Rijswijk zijn verhuisd. Alles zit nu in Breda en we zijn er helemaal klaar voor. Er staan ook geen excuses klaar. We functioneren volledig vanaf dag één."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding