In samenwerking met Hexon kunnen LeaseTrader-klanten hun auto’s automatisch en  actueel op de portal plaatsen voor (netto) operational lease en financial lease. Met het voorraadmanagementsysteem van Inmotiv en met het Autodealers voorraadmanagement zijn inmiddels de eerste koppelingen gerealiseerd.

Bij het plaatsen van de advertentie wordt op andere portals automatisch een verwijzing gemaakt naar de mogelijke leasevormen. "Dat levert autobedrijven en leasemaatschappijen direct rendement op", zegt Wilbert Philippo, directeur LeaseTrader. "Want de auto’s hoeven niet apart te worden ingevoerd. Men kan advertenties beter beheren en vaker afwisselen, wat leidt tot meer leads."

De nieuwe automatische koppeling moet de drempel naar de leaseportal verlagen, te meer omdat LeaseTrader in zijn strategie ook een plek inruimt voor andere occasionbeheersystemen. Philippo: "Het apart invoeren van auto’s op LeaseTrader.nl werd door belanghebbenden altijd als tijdrovend en dus als struikelblok gezien. Die hindernis hebben we weggenomen."