Athlon gebruikt een app die zaken registreert als snelheidsovertredingen, hard optrekken, hard door de bocht, hard remmen, bellen en sms-en tijdens het rijden.

De app is vergelijkbaar met die van verzekeraar PolisVoorMij, die een verkeersveiligheid prijs won op het NVVC 2012. Automobilisten die veilig rijgedrag vertonen krijgen korting op hun autoverzekering.

De proef bij Berenschot wordt gevolgd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM). Het ministerie heeft de Vrije Universiteit opdracht gegeven het concept te evalueren. Resultaten worden begin 2013 verwacht. Onderzoek van onder andere de SWOV en de Rijksuniversiteit Groningen heeft aangetoond dat het monitoren en belonen van goed rijgedrag effectieve instrumenten zijn om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Een woordvoerder van het ministerie meldt aan Verkeerskunde dat IenM bijdraagt aan onderzoek van de verzekeraars naar de correlatie tussen te registreren variabelen en verkeersveiligheid en schades, het terugkoppelen van geregistreerd rijgedrag aan de klant, en de mogelijke consequenties voor de bestuurder.