Bekende voorbeelden zijn de Volvo V60 plug-in hybrid, de Tesla Model S EV en de Toyota Prius plug-in hybrid. Behalve het wegvallen van de fiscale bijtelling leveren deze auto’s hun eigenaar vaak nog veel meer voordeel op. Daarbij te denken aan lage brandstofkosten, vrijstelling van wegenbelasting en bpm, investeringssubsidies en versneld afschrijven. Opgeteld een zeer aantrekkelijk pakket dat kan oplopen tot een bedrag dat de aanschafprijs van de auto benadert.

Tegenover al dat voordeel staat echter een hoge aanschafprijs voor dergelijke auto’s. Martijn Duivenvoorden van LeaseBijtellingVrij: "Juist voor de doelgroep van deze auto’s – mkb-ers en zzp-ers – kan dit een probleem zijn. Traditionele lease- en financieringsproducten zijn vaak niet op deze specifieke situatie afgestemd en daardoor al gauw te duur. LeaseBijtellingVrij heeft nu echter de oplossing in huis: een speciaal financial leaseaanbod met een scherpe prijsstelling." LeaseBijtellingVrij werkt samen met ‘meerdere financiële partijen’.  Bovendien claimt men alle kennis in huis te hebben rondom de fiscale aspecten van deze auto’s , zodat steeds een optimaal advies kan worden gegeven. 

Om in aanmerking te komen voor de subsidies, MIA, KIA en VAMIL, moet de auto geregistreerd staan op bedrijfsnaam en te zijn opgenomen in de boekhouding/balans van het bedrijf. Hierdoor is er maar één leaseconstructie mogelijk, financial lease. Bovendien hoeft – naast de vrijstelling van waardebijtelling gedurende vijf jaar – voor deze auto’s tot en met 2015 geen wegenbelasting te worden betaald. En er is vrijstelling van bpm  bij aflevering.

LeaseBijtellingVrij zegt 25 jaar ervaring in de autobranche te hebben. Het bedrijf werkt samen met specialisten op het gebied van overheidssubsidies en mkb- en zzp-regelgeving.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding